Witam
Ponieważ przenoszę komputer z salonu do swojego pokoju, a kabelka nie mam ochoty przedłużać zastanawiam się nad wymianą go na wifi
Czy zmieni to w jakiś sposób moją prędkość internetu? Czy jest sens? Ile to kosztuje?
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
WiFi or Kabelek
Rozpoczęty przez
Sylvester Alone
, 26 sty 2012 18:14
Napisano 26 styczeń 2012 - 18:24
No właśnie pytanie co masz w tej chwili? Komputer stacjonarny/laptop; modem/router?
Do wi-fi potrzebujesz routera i karty sieci bezprzewodowej w komputerze. Koszt zależny od jakości urządzenia. Ja od dłuższego czasu używam wi-fi i nie odczuwam większej różnicy
I believe, whatever doesn't kill you simply makes you... stranger
Większość ludzi, póki ma zamknięte usta, nie sprawia wrażenia głupków
Napisano 27 styczeń 2012 - 00:18
Ja mam zwykły router z wifi który dostałem od UPC i na balkonie mam full zasięg a balkon jest 3 ściany od routera (15 m)
I żadna utrata sygnału nie wchodzi w grę
Skoro masz kasę na odbiornik wifi na usb do stacjonarki to kupuj i się nawet nie zastanawiaj szkoda pitolenia z kablami.
Napisano 11 luty 2012 - 21:21
Podłączyłem WiFi dwa dni temu. Do poprawnego zainstalowania sieci WiFi wystarczyła mi własna wiedza informatyczna lecz jeśli jesteście newbie w tych sprawach to lepiej pogadać z dostawcą. Kosztowało mnie to 150zł, a jeżeli bym podłączył pod kabel w drugim pokoju była by to już cena około 400zł więc jest różnica. Ping w Counter Strike skoczył z 3-7 do około 15 ale zmian nie odczuwam. Prędkość internetu i pobierania nie spadła, a wręcz polepszyła się.
Tyle ode mnie. Temat do Zamknięcia
Żeby grać dobrze musisz być wszędzie, bo gdy jesteś wszędzie nie ma cie nigdzie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych