Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Banki
Rozpoczęty przez
xanat
, 10 cze 2011 19:26
Napisano 10 czerwiec 2011 - 19:26
Temat powstał dzięki rozmowie na sb o bankach
Temat w którym można a nawet trzeba się chwalić bankiem w jakim mamy konto
To ja oto zaczynam: mam konto w banku ING ( www.ing.pl ). Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych banków w polsce Posiadam internetowe konto Direct, za które nie płace ani grama złotówki. W tym banku autoryzacja transakcji odbywa się za pomocą sms'ów przesyłanych na nasz numer telefony (należy wpisać kod który dostajemy sms'em w odpowiednie pole). Na tym koncie mamy dostępne wszystkie bankomaty w Polsce za darmo bez żadnej opłaty. Jedyna opłata jaka jest to 2zł za kartę, ale gdy zrobimy miesięcznie zakupy za 100zł nie płacimy, czyli jak ktoś kupuje to spokojnie ma konto całkowicie za darmo. Kolejna rzecz to mamy konto oszczędnościowe podpięte do jednego systemu na którym jest oprocentowanie (aktualnie 5%).
To w skrócie chyba tyle jeżeli chodzi o opis mojego konta, mam nadzieję że kogoś zachęciłem Jeżeli ktoś ma pytania odnośnie banku ing proszę zadawać, chętnie odpowiem
Wersja demonstracyjna konta internetowego: http://www.ingbank.p...-demonstracyjna
Zapraszam pozostałych do pisania w jakich bankach mają konta i do zamieszczania małego opisu o nich
Temat w którym można a nawet trzeba się chwalić bankiem w jakim mamy konto
To ja oto zaczynam: mam konto w banku ING ( www.ing.pl ). Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych banków w polsce Posiadam internetowe konto Direct, za które nie płace ani grama złotówki. W tym banku autoryzacja transakcji odbywa się za pomocą sms'ów przesyłanych na nasz numer telefony (należy wpisać kod który dostajemy sms'em w odpowiednie pole). Na tym koncie mamy dostępne wszystkie bankomaty w Polsce za darmo bez żadnej opłaty. Jedyna opłata jaka jest to 2zł za kartę, ale gdy zrobimy miesięcznie zakupy za 100zł nie płacimy, czyli jak ktoś kupuje to spokojnie ma konto całkowicie za darmo. Kolejna rzecz to mamy konto oszczędnościowe podpięte do jednego systemu na którym jest oprocentowanie (aktualnie 5%).
To w skrócie chyba tyle jeżeli chodzi o opis mojego konta, mam nadzieję że kogoś zachęciłem Jeżeli ktoś ma pytania odnośnie banku ing proszę zadawać, chętnie odpowiem
Wersja demonstracyjna konta internetowego: http://www.ingbank.p...-demonstracyjna
Zapraszam pozostałych do pisania w jakich bankach mają konta i do zamieszczania małego opisu o nich
Napisano 10 czerwiec 2011 - 23:26
Również mam ING, lecz jeszcze stare konto dla studenta. Nie korzystam aktualnie bo stawki są kosmiczne. Wybieram pieniądze z bankomatu pko - prowizja 10zł.
Używam Deutsche Bank
konto dbNet wraz z kontem oszczędnościowym i również za nic nie płacę.
przelewy krajowe przez Internet - 0zł
wydanie karty debetowej do rachunku - 0zł
Otwarcie i prowadzenie konta osobistego - 0 zł
Wypłata gotówki we wszystkich bankomatach na całym świecie - 0 zł
Przelewy krajowe przez Internet - 0 zł*
Wydanie karty VISA Electron - 0 zł
Obsługa karty VISA Electron 0 zł
Używam Deutsche Bank
konto dbNet wraz z kontem oszczędnościowym i również za nic nie płacę.
przelewy krajowe przez Internet - 0zł
wydanie karty debetowej do rachunku - 0zł
Otwarcie i prowadzenie konta osobistego - 0 zł
Wypłata gotówki we wszystkich bankomatach na całym świecie - 0 zł
Przelewy krajowe przez Internet - 0 zł*
Wydanie karty VISA Electron - 0 zł
Obsługa karty VISA Electron 0 zł
Napisano 11 czerwiec 2011 - 11:55
Ja mam konto w mBanku. Ogólnie jestem zadowolony ponieważ "jedyne" koszty jakie ponoszę to ubezpieczenie karty. (1,80zł na miesiąc). Wypłata kasy z bankomatów może nie których zaboleć (5zł prowizja)... Ale jeśli ktoś szuka konta w którym wypłata z bankomatu nie jest konieczna, a chciałby płacić w sklepach za produkty, to polecam bo wszystko za free..
Napisano 11 czerwiec 2011 - 12:05
Ja też korzystam z mBanku i jestem zadowolona i jak wyżej płacę tylko za ubezpieczenie karty (co też nie jest konieczne i można nie płacić zupełnie nic). Jeżeli chodzi o wypłaty w bankomatach- jeżeli się korzysta z "odpowiedniego" to też nie płaci się prowizji.
Napisano 11 czerwiec 2011 - 12:28
racja również w pl miałem mBank i byłem z niego zadowolony.. dopóki nie zgubiłem numeru na który przychodził mi sms z kodem który należało wpisać na stronę by potwierdzić przelew
ogólnie spoko bank z tym że jak było pisane wyżej czasami prowizja za wyciąg ze ściany może wynieść nawet 5 zł (milenium np)
ale że jest to konto typowo internetowe nie powinno to przeszkadzać, bo darmowych ścian jest sporo
Napisano 19 sierpień 2011 - 18:46
No i all free w mbanku trafił szlak http://www.mbank.pl/...nia-2011-r.html
Dodano nowy post:
Bank PeKaO, niby się płaci 0,98 (1,98) za kartę, ale za to bankomaty mają wszędzie No i przelewy trochę kosztują do innych banków, ale ja przelewam zbiorczo do mBanku i później już wedle uznania
Dodano nowy post:
Bank PeKaO, niby się płaci 0,98 (1,98) za kartę, ale za to bankomaty mają wszędzie No i przelewy trochę kosztują do innych banków, ale ja przelewam zbiorczo do mBanku i później już wedle uznania
.
Napisano 15 grudzień 2016 - 20:56
Credic agrlicole jestem tam dopiero 6 miech, ogólnie to podoba mi się tam konto. 1500 miesięcznie musi wpływać hajs i darmowe konto bez płacenia, pobieranie hajsu w innych bankomatach tez 0 zł. Dużo jest rabatów przez co można coś taniego znaleźć dla siebie. 10% rabatu mam także na rachunki. Polecam tym którzy pracują i mają dochód powyżej 1000 zł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych