Użytkownik SmakU edytował ten post 09 lipiec 2011 - 20:04
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!

Synchronizacja pionowa
Rozpoczęty przez
SmakU
, 09 lip 2011 20:02
Napisano 09 lipiec 2011 - 20:11

bo fps max od tego nie jest http://n00bs.pl/publ...tyle_emoticons/default/:).gif
Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> ATI Catalyst Control Center (lub Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/potem szukamy w którejś zakładce wejścia do panelu Catalyst Control Center) -> Zakładka 3D -> All settings (Wszystkie ustawienia) -> szukamy "Wait for vertical refresh" (Czekaj na odświeżanie pionowe) i wyłączamy, przełączając pasek maksymalnie w lewo (aż pojawi się napis "Always off" czyli "Zawsze wyłączone"), Potem wszędzie Ok aż zamkniemy wszystkie okna.
Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> ATI Catalyst Control Center (lub Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/potem szukamy w którejś zakładce wejścia do panelu Catalyst Control Center) -> Zakładka 3D -> All settings (Wszystkie ustawienia) -> szukamy "Wait for vertical refresh" (Czekaj na odświeżanie pionowe) i wyłączamy, przełączając pasek maksymalnie w lewo (aż pojawi się napis "Always off" czyli "Zawsze wyłączone"), Potem wszędzie Ok aż zamkniemy wszystkie okna.
Napisano 09 lipiec 2011 - 20:30

to zainstaluj najpierw sterownik... się nie dziwie że nie umiesz znaleźć i masz mało fps'ów jak nic nie instalowałeś
http://sites.amd.com..._win7-32.aspx#1
Napisano 09 lipiec 2011 - 22:07

Mam taką samą kartę graficzną co ty.
Musisz pobrać Catalyst Control Center (CCC):
Wybierz sobie:
Wersja 32bit (klik)
Wersja 64bit (klik)
Jak już to zainstalujesz w prawym dolnym rogu pojawi Ci się ikonka ATI.
Klikasz na nią PPM -> 1.ATI Mobility Radeon HD 3470 -> Ustawienia 3D -> Czekaj na odświeżenie pionowe -> Zawsze wył.
Mam nadzieje że pomogłem
Musisz pobrać Catalyst Control Center (CCC):
Wybierz sobie:
Wersja 32bit (klik)
Wersja 64bit (klik)
Jak już to zainstalujesz w prawym dolnym rogu pojawi Ci się ikonka ATI.
Klikasz na nią PPM -> 1.ATI Mobility Radeon HD 3470 -> Ustawienia 3D -> Czekaj na odświeżenie pionowe -> Zawsze wył.
Mam nadzieje że pomogłem
Napisano 09 lipiec 2011 - 22:38

Diakon jak ty pierdzielisz http://n00bs.pl/publ...tyle_emoticons/default/:).gif Synchronizacja daje i to dużo, powiedz mi od kiedy komendy do celownika podnoszą fpsy ?
Napisano 09 lipiec 2011 - 23:12

Diakon o czym Ty w ogóle mówisz ?
Nie masz pojęcia o tych komendach ani trochę
chociaż poniekąd może i masz rację
ale prawda jest taka że te komendy które podałeś, czyt:
fps_max jest odpowiedzialna za widoczność maxymalnej liczby fps, podkreślam, widoczność!
bo tak naprawdę możesz mieć ich nawet 200
mimo tego że komendę masz ustawioną na np fps_max 50
a developer nie odblokuje Ci fps'ów tylko, będzie działał podobnie jak komenda wyżej..
czyli po wpisaniu developer 1 będziesz widział faktyczną liczbę fpsów jaką Ci komputer wyciąga
i nie myl tutaj pojęć, bo jeśli sobie ustawisz fps_max 50 to myślisz że będziesz miał tyle fps ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych