Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!

Panorama jest tak szeroka jak ping wysoki
Napisano 04 sierpień 2011 - 14:52

Napisano 04 sierpień 2011 - 14:59

Poza tym myślałem również nad tym czy winny może być Win7 32-bitowy? To znaczy komp byłby za słaby na niego i obciążenie odzwierciedlało by ping. Tylko nie wiem czy sprzęt ma jakiś wpływ na ping?
Aha, zapomniałem łącza napisać: z UPC mam opcję 25Mbps. Ostatni raz jak grałem w CSa pingi były w normie, ale na 10Mbps łączu też z UPC, więc teoretycznie teraz powinno być lepiej, nie?
1. Także miałem win 7 32 bit i żadnego wpływu na ping to nie ma
2. bez różnicy tylko poprawa o jakieś 10 do pingu

Jaki masz sprzęt ?

Napisano 04 sierpień 2011 - 15:05

Użytkownik Wizu edytował ten post 04 sierpień 2011 - 15:09
gruby szmal jest do wyjęcia już zacieram ręce.
Poszło z fartem idę skręcę amsterdamska sensimilla
słuchaj, jaraj, kręć bo podkrętka się nasila,
Napisano 04 sierpień 2011 - 15:08

O co Tobie chodzi w tym momencie?Wizu ludzie tu grają na 2m lub nawet na 1 m łączu to co Ty gadasz

Użytkownik Wizu edytował ten post 04 sierpień 2011 - 15:10
Napisano 04 sierpień 2011 - 15:18

Czyli w Twoim mniemaniu jak wykupujesz neta 1mb to bez przerwy będzie Ci śmigał z taką prędkością? Piznij się w głowę, byle mocno, proszę!Oto że to napewno nie wina dostawcy internetu ?
Realia są takie, że jak u dostawcy się coś spieprzy to możesz przez dłuższy czas mieć gównianą prędkość, dlatego dla pewności zadzwonić i się upewnić. Co nie znaczy, że u godfathera właśnie tak jest, bo fakt dużego pingu może być spowodowany przez milion innych rzeczy.
Napisano 04 sierpień 2011 - 15:20

Użytkownik zxcvb edytował ten post 04 sierpień 2011 - 15:22
Napisano 04 sierpień 2011 - 17:18

Procesor: Sempron 1,6 GHzJaki masz sprzęt ?
Grafika: Asus N6600 (podciągnięty GeForce 6600 po prostu)
Ram: DDR2 2GB bodajże 444MHz
Kolega niech da mi wyniki z http://speedtest.net/ i http://www.pingtest.net/
![]()

Też to widzę, po usunięciu znowu mam wahania pingu między 30 - 180, więc cFos najwyraźniej jest niezły do podtrzymania pingu, ale nie wiem czy go sztucznie nie zawyża. No nic, pozbyłem się.Po drugie niech wywali cFosa, jeśli problem tyczy się dostawcy to żaden program tego nie zmieni, jedyne co daje to złudne wrażenie że jest lepiej, efekt placebo, jest lepiej bo tak sobie wmawiamy.
Mam jedno konto w systemie, admina, ale przy próbie któregoś z powyższych wypisuje mi, że muszę mieć uprawnienia administratora. Trzeba w siódemce coś dodatkowo zmienić, czy jak? W Panelu Sterowania stoi jak byk, że jestem na koncie administratora.Trzecia rzecz uruchom cmd.exe z prawami administratora i wpisz
a jeśli nie zadziała to
Usunąłem, nie czuję poprawy, ale może nie muszęKolejna rzecz to wyłączenie zapory win7, poza tym możesz jeszcze przeskanować kompa
a następnie usunąć wpisPolecam Malwarebytes, google.pl i znajdziesz
I jeszcze możesz otworzyć regedit i wejść do

Co do skanowania to szkoda mi czasu, system jest świeżo zainstalowany, wgrałem jedynie steama, acrobat readera i gg, a w sumie to od 5 lat nie wiem co to wirus (3 kompy w domu), więc wykluczam tę opcję całkowicie na tę chwilę, by nie tracić czasu.
Generalnie to konfiguracja sprzętowa jest ta co rok temu (inny OS bo XP SP2 miałem), a dostawca neta ten sam tylko pakiet zwiększony.
Co do wyników prędkości to mniej więcej tyle wyskakuje każdorazowo, raz wyżej, raz niżej, zależnie od dnia, bo zdarza mi się z nudów sprawdzać jak się strony długo ładują.
Napisano 04 sierpień 2011 - 17:29

Poza tym możesz wyłączyć dodatkowo firewalla i zobaczyć jak będzie

Użytkownik zxcvb edytował ten post 04 sierpień 2011 - 17:42
Napisano 04 sierpień 2011 - 17:44

Napisano 04 sierpień 2011 - 17:49

Napisano 04 sierpień 2011 - 17:55

W tym celu wejdź w Start -> Panel Sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum sieci i udostępniania i kliknij na Połączenie Lokalne

I jeszcze daj w cmd:
I pokaż co Ci wyskakuje

Użytkownik zxcvb edytował ten post 04 sierpień 2011 - 18:01
Napisano 04 sierpień 2011 - 18:09

Napisano 04 sierpień 2011 - 18:33

Co do priorytetu, ściągnij program Prio

prio.exe dla 32-bit
prio.exe dla 64-bit
Zainstaluj program i zrób restart kompa

Jak to zrobisz to zawsze Ci się będzie włączało na niskim

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych