Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Jak zwalczyć niedowagę - problem
Rozpoczęty przez
palmuś ;)
, 06 sie 2011 13:44
Napisano 06 sierpień 2011 - 13:44
Ave n00bs.
Temat w ogóle z innej bajki niż do tej pory było na tym forum. Temat dotyczy mojej niedowagi (niby temat prywatny, ale nie wstydzę się "swoich rozmiarów". Czytałem różne fora, ale różni ludzie pierdolą ciągle co innego.. Przeważnie ten problem mają kobiety, a tu joke bo u facetów też występuje ten problem, tyle że bardzo rzadko.
Proszę sobie z tego tematu nie robić jaj, bo jednak to poważny temat (przynajmniej dla mnie).
Mam 20 lat, około 170 - 175cm I TERAZ KURWA UWAGA! 48 kilo wagi! (wiem epic). Ostatnimi czasami mało mi się chce jeść, nie pakuje bo mi się nie chcę bawić w siłki.. Zapewne trzeba zastosować jakąś dietę..
I teraz pytanie: Mieliście kiedyś taki problem?, znacie się trochę na tym? Potrzebuje pomocy w tej sprawie.. CHCE KURWA PRZYTYĆ!
Temat w ogóle z innej bajki niż do tej pory było na tym forum. Temat dotyczy mojej niedowagi (niby temat prywatny, ale nie wstydzę się "swoich rozmiarów". Czytałem różne fora, ale różni ludzie pierdolą ciągle co innego.. Przeważnie ten problem mają kobiety, a tu joke bo u facetów też występuje ten problem, tyle że bardzo rzadko.
Proszę sobie z tego tematu nie robić jaj, bo jednak to poważny temat (przynajmniej dla mnie).
Mam 20 lat, około 170 - 175cm I TERAZ KURWA UWAGA! 48 kilo wagi! (wiem epic). Ostatnimi czasami mało mi się chce jeść, nie pakuje bo mi się nie chcę bawić w siłki.. Zapewne trzeba zastosować jakąś dietę..
I teraz pytanie: Mieliście kiedyś taki problem?, znacie się trochę na tym? Potrzebuje pomocy w tej sprawie.. CHCE KURWA PRZYTYĆ!
Napisano 06 sierpień 2011 - 13:54
hmm jedynym mi znanym sposobem na zwiększenie masy, jest po prostu zwiększenie ilości przyjmowanych kalorii. zmiana diety, na bardziej kaloryczną? jeśli nie masz siły ani ochoty jeść więcej są takie np. "szejki" dla kulturystów zawierające m.in. w chuj węglowodanów. i pół litra takiego napoju ma często około 4 tys. kcal czyli mniej więcej dwa razy tyle ile potrzebujesz. zapewne masz bardzo dobrą przemianę materii, ale taka ilość plus kcal z reszty posiłków musi przełożyć się na zwiększenie kg.
może to też kwestia wieku, jest taki czas, że organizm przetwarza dużo dużo więcej, bo rośnie czy coś tam
masz strasznie niskie BMI, a to też przekłada się na zdrowie, gdybyś był dziewczynką pewnie już zanikł by Ci okres.
jeśli próbowałeś już z zwiększonym wpierdzielaniem i nie pomaga polecam też zrobić sobie badanie tarczycy, często nadwaga/niedowaga towarzyszy nadczynności/niedoczynności tarczycy i wtedy pomogą leki.
Napisano 06 sierpień 2011 - 13:55
Tak Palmuś zacznijmy od tego że śmiać się nie ma z czego, bo podajże każdy miał lub nawet ma taki problem.
Ja miałem taki problem , właśnie również w takim wzroście miałem 175-178 miałem wagę 45 kg. (mało xD kości)
Stosowałem dietę taką poważną byłem nawet raz w szpitalu, po prostu codziennie jadłem tylko jedną kanapkę wtf ..
więc zapytałem o pomoc kolegi, i poradził mi dietę na masę, i uwierz że po 1 miesiącu w tym wzroście 178, ważę teraz 65 kg , różnica wielka.. Po prostu jadłem dużo warzyw na parze, kurczaki, kasza, ryż, i w tym podobne , Więc tak jak chcesz ważyć tyle ile powinieneś, to dieta masowa(sprawdź Google)
Pozdrawiam
Napisano 06 sierpień 2011 - 16:00
Teraz z lekarzem rodzinnym będę miał problem ponieważ zawsze chodzę na rano do roboty, a lekarz jest zawsze rano .. zastosuję tą metodę z ryżem do września i zobaczymy czy coś się poprawiło.. 3 razy dziennie mogę go jeść?.. Tylko teraz jakby wyglądały te dania
wiem że obiad to np. zupa (krupnik), a drugie ryż z truskawkami
.. a śniadanie i kolacja?
PS: Nie za bardzo mi idzie na to żeby wpierdalać jakieś tabletki na apetyt czy na przyrost wagi.. chce ją naturalnie zwiększyć bez żadnej chemii.
Użytkownik palmuś ;) edytował ten post 06 sierpień 2011 - 16:02
Napisano 06 sierpień 2011 - 17:25
ten sam problem co u mnie ... wzrost: 174cm waga: 51,5 i nie mogę więcej przytyć... lekarz też Ci dużo nie pomoże ... nie jedz samych obiadów ale też duże śniadania i duże kolacje i pomiędzy tymi posiłkami kanapki i nie tylko... ja ostatnio wcinałam dużo chipsów i kg przybrałam
Napisano 06 sierpień 2011 - 17:25
ryż to nie jest rozwiązanie. widziałeś kiedyś grubego chińczyka? a oni tam głównie ryż wpierdzielają. ryż plus mięso owszem. tłuszczyk, węglowodany- to idzie w kilogramy. a nie jakiś tam krupniczek (woda plus warzywka i przyprawy? na tym się nie da przytyć).
Napisano 06 sierpień 2011 - 17:26
Palma pociesze CIe
MIalem taki problem hmm z 3-4 lata temu
myslalem ze to przez sport a glownie pilke nozna treningi (i niby cos w tym bylo bo wiekszosc spalalem) ... W pozniejszym czasie treningi sie skonczyly (zrobilem sie za stary) Jadlem i nadal jem posilki 3razy dziennie Wpierniczalem tyle zeby sie najesc nie jadlem praktycznie nic pomiedzy
I teraz efekt jest taki ze 177-78kg i sam nie wiem skad
A co do tabletek to ludzie maja racje hmmm faszerowac sie tabsami zeby przybrac masy troche lipa ;s
Co do zarcia to podsmaz sobie kurczaczka na patelni + ryz i jakis tam oliwa czy cos i masz obiad
Prof. dr hab. inż. 777MONEYMAKER Delegat Virtus.pro
Główny konsultant ds. taktyki, recoila, aim'a i strzelania headow bezdotykowych
p.o MAGIC MAN'A wielokrotnie odznaczony za zasługi i poświęcenie MASTER/IDOL i POGROMCA
Zaprasza do otwartej dyskusji na temat: "Możliwe następstwa wywierania świadomego nacisku, w tym wysublimowane formy mobbingu i nękania przez reprezentantów drużyn E-sportowych"
Napisano 06 sierpień 2011 - 17:46
Czyli głównie patrzyć na to co ma dużo węglowodanów, tłuszczu i kalorii ?
.. sory ale z gastronomii i biologi jestem tępy
I chyba najlepiej sobie nastawić alarm cykliczny w telefonie o porach żeby równo jeść
.. np. teraz jak chodzę do roboty to tak
4:40 - śniadanie
10:00 - drugie śniadanie (w pracy)
16:00 - 17:00 - obiad
21:00 - kolacja..
I tak w kółko przez cały miesiąc wpierdzielać to co wyżej zostało wymienione ?
Napisano 06 sierpień 2011 - 17:55
Polecam przerzucić się na kuchnię włoską (makarony i tłuste sosy) i właśnie chińską, ale wybierać do tego ryżu jakieś potrawki i inne pierdoły robione na olejach. Możesz jeść mniej ryb bo rybny tłuszcz się nie odkłada, tak samo zamiast kurczaka jeść wieprzowe czy wołowe (bo mięsa całkowicie też nie odstawisz).
PS. nie przejmuj się jedzeniem na godziny, jak Ci się przypomni to tak jak ktoś wyżej radził: czipsy i takie tam przygryzaj.
Użytkownik godfather edytował ten post 06 sierpień 2011 - 17:56

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
Użytkownicy
Temat jest zamknięty
Do góry