Skocz do zawartości

Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zdjęcie

Jak zwalczyć niedowagę - problem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

palmuś ;)

palmuś ;)
  • Support

• Grupa: Elite
  • Reputacja: 560
  • Gadu-Gadu 8120575
  • Nick steam: rob3rtt
  • Steam ID: 0:1:22511520
  • MiejscowośćKraków
Ave n00bs.
Temat w ogóle z innej bajki niż do tej pory było na tym forum. Temat dotyczy mojej niedowagi (niby temat prywatny, ale nie wstydzę się "swoich rozmiarów". Czytałem różne fora, ale różni ludzie pierdolą ciągle co innego.. Przeważnie ten problem mają kobiety, a tu joke bo u facetów też występuje ten problem, tyle że bardzo rzadko.

Proszę sobie z tego tematu nie robić jaj, bo jednak to poważny temat (przynajmniej dla mnie).

Mam 20 lat, około 170 - 175cm I TERAZ KURWA UWAGA! 48 kilo wagi! (wiem epic). Ostatnimi czasami mało mi się chce jeść, nie pakuje bo mi się nie chcę bawić w siłki.. Zapewne trzeba zastosować jakąś dietę..

I teraz pytanie: Mieliście kiedyś taki problem?, znacie się trochę na tym? Potrzebuje pomocy w tej sprawie.. CHCE KURWA PRZYTYĆ!
  • 0
Dołączona grafika

kitty

kitty
  • kici kici

• Grupa: n00bs!
  • Reputacja: 1200
  • Steam ID: 0:0:26289070
hmm jedynym mi znanym sposobem na zwiększenie masy, jest po prostu zwiększenie ilości przyjmowanych kalorii. zmiana diety, na bardziej kaloryczną? jeśli nie masz siły ani ochoty jeść więcej są takie np. "szejki" dla kulturystów zawierające m.in. w chuj węglowodanów. i pół litra takiego napoju ma często około 4 tys. kcal czyli mniej więcej dwa razy tyle ile potrzebujesz. zapewne masz bardzo dobrą przemianę materii, ale taka ilość plus kcal z reszty posiłków musi przełożyć się na zwiększenie kg. może to też kwestia wieku, jest taki czas, że organizm przetwarza dużo dużo więcej, bo rośnie czy coś tam :] masz strasznie niskie BMI, a to też przekłada się na zdrowie, gdybyś był dziewczynką pewnie już zanikł by Ci okres. jeśli próbowałeś już z zwiększonym wpierdzielaniem i nie pomaga polecam też zrobić sobie badanie tarczycy, często nadwaga/niedowaga towarzyszy nadczynności/niedoczynności tarczycy i wtedy pomogą leki.
  • 1
Dołączona grafika

PaN PrObLeM

PaN PrObLeM
  • Admin DD2

• Reputacja: 330
Tak Palmuś zacznijmy od tego że śmiać się nie ma z czego, bo podajże każdy miał lub nawet ma taki problem. Ja miałem taki problem , właśnie również w takim wzroście miałem 175-178 miałem wagę 45 kg. (mało xD kości) Stosowałem dietę taką poważną byłem nawet raz w szpitalu, po prostu codziennie jadłem tylko jedną kanapkę wtf .. więc zapytałem o pomoc kolegi, i poradził mi dietę na masę, i uwierz że po 1 miesiącu w tym wzroście 178, ważę teraz 65 kg , różnica wielka.. Po prostu jadłem dużo warzyw na parze, kurczaki, kasza, ryż, i w tym podobne , Więc tak jak chcesz ważyć tyle ile powinieneś, to dieta masowa(sprawdź Google) Pozdrawiam :]
  • 1

Czaki

Czaki
  • Full Member

• Grupa: Full Member
  • Reputacja: 13
  • Gadu-Gadu 7948113
  • MiejscowośćWrocław
Z tego co wiem są tabletki po spożyciu których dostajesz apetyt.Myślałeś o wybraniu się do lekarza rodzinnego? Na pewno coś by Ci doradził bo nie raz się pewnie napotkał z taką sytuacją.
  • 0
Dołączona grafika

1am

1am
  • Imagine the unimaginable

• Reputacja: 930
  • Nick steam: emocjonalnycham
  • Miejscowośćdeep dark abyss
Mogę Ci polecić suple jak już, to o czym wspominała kitty :] Miałem, używałem, efekty były :] jednakże jeśli po takiej 'kuracji' nie zacznie się spożywać więcej kalorii to waga i tak i tak spadnie :]
  • 0

Dołączona grafika

Laki

Laki
  • Elite Member

• Reputacja: 35
  • Gadu-Gadu 4517069
  • MiejscowośćSopot
Masz Problem dobrze mówi z tą dietą :] Głównie Ryż jeść kiedy tylko sie da a efekt 100% . Ale jeszcze edytuje post jak dowiem się czegoś konkretnie .
  • 1

Teeq

Teeq
  • Bejbe szajnnn oNNNNNNNNNNN !

• Reputacja: 589
  • Steam ID: 0:1:18790357
  • MiejscowośćWrooclyn.
Ja bym poleciał do lekarza na Twoim miejscu.
  • 0

Wybitne Kluby Sportowe, Tworzą Sztamy Wyjątkowe.

Dołączona grafika

godzik

godzik
  • ..:: GTW ::..

• Reputacja: 2156
  • Gadu-Gadu 4503159
  • Nick steam: soulmaker14
  • Steam ID: 0:0:19407044
  • MiejscowośćTychy
Popieram powyższy pomysł. Jeśli naprawdę jest to dla Ciebie problem to zgłoś się do lekarza i ustali Ci indywidualną dietę, bo nie dla każdego dobre jest to samo, nie ma czegoś takiego jak złoty środek.
  • 0

31339975d2c90487.jpg26396d5f21503862.jpg

nup

nup
  • aj em nup!

• Grupa: Administrator
  • Reputacja: 795
  • Gadu-Gadu 3572560
  • Nick steam: nup
  • MiejscowośćKraków
Też mam ten problem :] jestem niewiele niższy od palmy a moja waga to tylko 53 kg :] schudłem tak przez robotę, a konkretnie przez 3 zmiany w niej :] same kości i nic więcej :] Czaki jakie to tabletki na większy apetyt ?:]
  • 0

76561198005243763.pngAddFriend.png   

admin.gif

output_NjPC7s.gif

palmuś ;)

palmuś ;)
  • Support

• Gadu-Gadu 8120575
  • MiejscowośćKraków
Teraz z lekarzem rodzinnym będę miał problem ponieważ zawsze chodzę na rano do roboty, a lekarz jest zawsze rano .. zastosuję tą metodę z ryżem do września i zobaczymy czy coś się poprawiło.. 3 razy dziennie mogę go jeść?.. Tylko teraz jakby wyglądały te dania :] wiem że obiad to np. zupa (krupnik), a drugie ryż z truskawkami :].. a śniadanie i kolacja? :] PS: Nie za bardzo mi idzie na to żeby wpierdalać jakieś tabletki na apetyt czy na przyrost wagi.. chce ją naturalnie zwiększyć bez żadnej chemii.

Użytkownik palmuś ;) edytował ten post 06 sierpień 2011 - 16:02

• 0
Dołączona grafika

1925

1925
  • n00bsomaniak

• Reputacja: 485
  • Nick steam: pirlo11406
  • MiejscowośćKALISZ WLKP
tabletki na mase cie wykąńczą uzaleznienie ;f powinneś jeść takie rzeczy jak Ryż, owoce na witaminy , warzywa na parze lub fast foody z duzymi kaloriami :] powinno pomoc ale tabletek nie ruszaj !!!
  • 0
Dołączona grafika

Czaki

Czaki
  • Full Member

• Grupa: Full Member
  • Reputacja: 13
  • Gadu-Gadu 7948113
  • MiejscowośćWrocław
Powiem Ci, że nie pamiętam.. nie są one uzależniające.. musielibyście się wybrać do lekarza, albo po prostu do apteki bo są też bez recepty. Trochę chęci :]

Użytkownik Czaki edytował ten post 06 sierpień 2011 - 17:16

• 0
Dołączona grafika

Oluś

Oluś
  • Elite Member

• Reputacja: 160
  • Gadu-Gadu Już nie używam
  • Nick steam: Aleksandra ❤️
  • Steam ID: STEAM_0 : 0 : 31696998
  • MiejscowośćZwoleń
ten sam problem co u mnie ... wzrost: 174cm waga: 51,5 i nie mogę więcej przytyć... lekarz też Ci dużo nie pomoże ... nie jedz samych obiadów ale też duże śniadania i duże kolacje i pomiędzy tymi posiłkami kanapki i nie tylko... ja ostatnio wcinałam dużo chipsów i kg przybrałam :]
  • 0
Dołączona grafika

kitty

kitty
  • kici kici

• Reputacja: 1200
  • Steam ID: 0:0:26289070
ryż to nie jest rozwiązanie. widziałeś kiedyś grubego chińczyka? a oni tam głównie ryż wpierdzielają. ryż plus mięso owszem. tłuszczyk, węglowodany- to idzie w kilogramy. a nie jakiś tam krupniczek (woda plus warzywka i przyprawy? na tym się nie da przytyć).
  • 0
Dołączona grafika

777MONEYMAKER

777MONEYMAKER
  • MEFEDRONOWY KAT

• Grupa: Admin CS 1.6
  • Reputacja: 760
  • Gadu-Gadu 1002026
  • Nick steam: mat4light
  • MiejscowośćoK. B-Stoku
Palma pociesze CIe :] MIalem taki problem hmm z 3-4 lata temu :] myslalem ze to przez sport a glownie pilke nozna treningi (i niby cos w tym bylo bo wiekszosc spalalem) ... W pozniejszym czasie treningi sie skonczyly (zrobilem sie za stary) Jadlem i nadal jem posilki 3razy dziennie Wpierniczalem tyle zeby sie najesc nie jadlem praktycznie nic pomiedzy :] I teraz efekt jest taki ze 177-78kg i sam nie wiem skad :] A co do tabletek to ludzie maja racje hmmm faszerowac sie tabsami zeby przybrac masy troche lipa ;s Co do zarcia to podsmaz sobie kurczaczka na patelni + ryz i jakis tam oliwa czy cos i masz obiad :]
  • 0

Prof. dr hab. inż. 777MONEYMAKER Delegat Virtus.pro

Główny konsultant ds. taktyki, recoila, aim'a i strzelania headow bezdotykowych

p.o MAGIC MAN'A wielokrotnie odznaczony za zasługi i poświęcenie MASTER/IDOL i POGROMCA

Zaprasza do otwartej dyskusji na temat: "Możliwe następstwa wywierania świadomego nacisku, w tym wysublimowane formy mobbingu i nękania przez reprezentantów drużyn E-sportowych"

palmuś ;)

palmuś ;)
  • Support

• Gadu-Gadu 8120575
  • MiejscowośćKraków
Czyli głównie patrzyć na to co ma dużo węglowodanów, tłuszczu i kalorii ? :].. sory ale z gastronomii i biologi jestem tępy :] I chyba najlepiej sobie nastawić alarm cykliczny w telefonie o porach żeby równo jeść :].. np. teraz jak chodzę do roboty to tak 4:40 - śniadanie 10:00 - drugie śniadanie (w pracy) 16:00 - 17:00 - obiad 21:00 - kolacja.. I tak w kółko przez cały miesiąc wpierdzielać to co wyżej zostało wymienione ? :]
  • 0
Dołączona grafika

godzik

godzik
  • ..:: GTW ::..

• Reputacja: 2156
  • Gadu-Gadu 4503159
  • Nick steam: soulmaker14
  • Steam ID: 0:0:19407044
  • MiejscowośćTychy
Polecam przerzucić się na kuchnię włoską (makarony i tłuste sosy) i właśnie chińską, ale wybierać do tego ryżu jakieś potrawki i inne pierdoły robione na olejach. Możesz jeść mniej ryb bo rybny tłuszcz się nie odkłada, tak samo zamiast kurczaka jeść wieprzowe czy wołowe (bo mięsa całkowicie też nie odstawisz). PS. nie przejmuj się jedzeniem na godziny, jak Ci się przypomni to tak jak ktoś wyżej radził: czipsy i takie tam przygryzaj.

Użytkownik godfather edytował ten post 06 sierpień 2011 - 17:56

• 0

31339975d2c90487.jpg26396d5f21503862.jpg

palmuś ;)

palmuś ;)
  • Support

• Gadu-Gadu 8120575
  • MiejscowośćKraków
a palenie i picie też coś wpływa na wagę? Ogólnie palić, pale stosunkowo mało bo średnio 6 papierosów na dzień.. a pije teraz tylko raz tydzień :]
  • 0
Dołączona grafika

1925

1925
  • n00bsomaniak

• Reputacja: 485
  • Nick steam: pirlo11406
  • MiejscowośćKALISZ WLKP
tak picie alkocholu wplywa na twoją wagę, na sniadania wcinaj jajecznicę z dodatkami itp . ale nie za czesto :] palenie papierosow nie wchodzi na wage tylko na kondycje wcinaj hinskie potrawy i makarony one tez wchodza na twoją wagę.
  • 0
Dołączona grafika

Oluś

Oluś
  • Elite Member

• Reputacja: 160
  • Gadu-Gadu Już nie używam
  • Nick steam: Aleksandra ❤️
  • Steam ID: STEAM_0 : 0 : 31696998
  • MiejscowośćZwoleń
jedz tez podwieczorki!!! :]