PORADNIK mIRC
Jak szybko i łatwo znaleźć mixy ?!
Coraz częściej ludzie pytają mnie czy znam kogoś kto zagra mixa.
Większość ludzi nie wie , że można samemu w ciągu kilku minut załatwić sobię mixa.
Najłatwiej załatwiać mixy poprzez mIRC'a - program do wyszukiwania mixów , oraz teamów do nich.
Teraz co i jak :
1. Ściągamy program. Download ! (klik)
2. Instalujemy mIRC'a . Docelowo.
3. Włączamy program i dajemy Continue , kilka razy . (średnio 2-3 ,zależy czy są akutalizacje)

4. Powinno nam się pojawić okienko mIRC Options. Jeżeli nie wyskoczy to sami go włączamy klikając na

5. Wypełniamy dane:
• Nickname: nasza nazwa *
• Alternative: alternatywna nazwa *
• Name: imię
• Email: email
* Pola wymagane
6. Po uzupełnieniu danych wchodzimy w zakładkę Servers. Na liście serwerów szukamy folderu Quakenet i wybieramy w nim Random Server.

7. Teraz klikamy OK .
SZUKANIE TEAMÓW PRZECIWNYCH
8. Klikamy na

• Enter a chanel name and click join: cw.pl
9. Następnie klikamy Join .
10. Od teraz jesteśmy na kanale #cw.pl , gdzie możemy zacząć poszukiwania.
• na czacie piszemy , jakiego mixa poszukujemy :
ON/OFF - z serwerem/bez serwera
OPÓR/LOW - pro team/słabi gracze
5/5 - 5 na 5
1on1 - rozgrywka 1 na 1
ESL - rozgrywka Electronic Sport Ligue
Pisać + link - oznacz to , że mamy napisac i podać na PW link do profilu ESL'a
• po usłyszeniu dzwięku po lewej stronie będziemy dostawać wiadomości , od graczy którzy są zainteresowani . W odpowiedziach najczęściej odrazu pada pytanie : "gracie?" lub odrazu zostaje wysłąny adres IP do serwera i PW (password)

SZUKANIE LUDZI DO MIXA
10. Klikamy na

• Enter a chanel name and click join: mixy.pl
11. Następnie klikamy Join .
12. Od teraz jesteśmy na kanale #mixy.pl , gdzie możemy zacząć poszukiwania, jednakże ludzie na kanale sami do Ciebie napiszą.
• na czacie piszemy kogo potrzebujemy. Podajemy jego wiek , czy ma mutacje oraz czy ogarnia, np. SZUKAM PRO LUDZI DO MIXA ! +16 ! OPÓR !
• po usłyszeniu dzwięku po lewej stronie będziemy dostawać wiadomości , od graczy którzy są zainteresowani . W odpowiedziach najczęściej odrazu pada pytanie : "vt?" lub odrazu 'prosi' o IP i PW.

Myślę,że pomogłem
Pozdrawiam
JoHHny