Panie i panowie , mam zaszczyt i mozliwosc zakupu BMW 740i za 13500zl, lub zamienic mojego golfa MK III + 3 tys doplaty , od znajomego z klubu. I Prosze o podpowiedzi czy oplaca sie, zrobie mala rozpiske golfa i tego bmw zeby bylo wszystko czyste i przejrzyste.
Moj Golf MK III :
-Moc-186KM+turbosprezarka i Blow Off , Silnik- 2,5L
-3-y drzwiowy,
-spalanie okolo 12-13 litrow, z moja noga kolo 13litrow/setke
-kierowniczka sportowa
-Zawieszenie sportowe gwintowane JOM (1300zl)-w
-w kabinie przelacznik ze 140KM na ~186KM
- wskaznik doladowania turbiny -audio Pionner (ogolnie kolo 110 db) , skrzynia basowa, wzmacniacz
Cena samochodu po tych modyfikacjach kolo 9-10tys zl
Czas na te BMW:
-Rok 1994
-pojemnosc silnika- 4000
-typ Sedan/Limuzyna
-Moc silnika- 290KM
-Benzyna +LPG
-oplacony
ZDjecia bmw tu:http://allegro.pl/bm...2053500796.html Pisac!
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
BMW 740i + BRC
Rozpoczęty przez
Kuki
, 14 sty 2012 19:42
Napisano 14 styczeń 2012 - 19:52
ciężka sprawa. To bmw to jest moje najulubieńsze bmw ze wszystkich Ale są to skrajnie różne samochody dlatego ciężko doradzić. Moim zdaniem to kwestia tego co aktualnie Ci potrzeba do szczęścia i tyle
+ wygoda
+ przestrzeń
+ na długie trasy mistrz
+ lpg
- nie poszalejesz tak jak golfem
- brak modyfikacji w bmw
- szkoda tak zrobionego golfika
- możnaby się jeszcze potargować z ceną
Podsumowując to jeżeli auto o takich gabarytach nie jest Ci w tej chwili potrzebne to się nie zamieniaj. Przeciez takich bmw jest mnóstwo w Polsce + w każdej chwili możesz sobie sprowadzić z rajchu , nl czy skądkolwiek w zajebistym stanie. GL & HF
Napisano 14 styczeń 2012 - 20:38
740i w lpg to nic innego jak bezyna przrobiona na gazowy co jest totalnym bezsensem w bmw , ktorym silnik jest przystosowania do innego spalania .Bezyna pali się w innej temperaturze niż lpg co za tym idzie utrata mocy i szybsze niszczenie się silnika .
taki golfik mniej pali i nie jest taki wileki a to juz kwestia gustu .
Mimo wsztstko pozostal bym przy golfiku
Napisano 15 styczeń 2012 - 08:35
Tylko ze względu na dwie sprawy nie warto robić takej zamiany:
1. kupisz auto w gazie, a Wolan napisał co się z tym wiąże
2. Golfa już masz od jakiegoś czasu i wiesz co w nim siedzi, wiesz jak jest utrzymywany i możesz się spodziewać ile jeszcze do niego dołożysz, a przy tej becie nie masz pewności czy za chwilę kapitalki silnika przez ten gaz nie trzeba będzie zrobić
Ja bym został z VW.
Napisano 15 styczeń 2012 - 09:46
kuki po pierwsze to auto z 1994 roku czyli ubezpieczenie AC odpada więc nie daj boże jak byś rozbił chodzi by przednią lampę to zamienników chyba nie ma wiem na przykładzie audi do twojego nowa lampa z 800 pln będzie kosztować ,po drugie nie chcesz tego auta do wolnej jazdy bo na miasto takie auta to wpierd....ją w pigułę paliwa a zanim przełączy ci się na gaz ty będziesz już pod robotą ( to są typowe auta które sprawdzają się rewelacyjnie na trasach ), po trzecie wiesz kto jeździł tym autem wcześniej i ile lat ten gaz tam jest zamontowany ? takie auto z gazem dobrze jest przepalać na benzynie co jakiś czas a ludzie to olewają a i po piąte ile jeszcze trzeba włożyć po zakupie w to auto wahacze klocki rozrząd i inne rzeczy z mojej strony wszystko choć mógłbym pisać jeszcze długo POZDRO
Napisano 15 styczeń 2012 - 12:33
Chyba Przemysle Voo to bardziej pod katem twojej wypowiedzi W pon decyzja.
Jeszcze z 2-3 miesiace i bedzie moj tak samo chodzil
!!!
Poki co postanowilem do wakacji zostac przy golfie, w wakacje bedzie lepsza robota = wiecej kasy i wtedy pomysle nad czyms bardziej pozytecznym.
Użytkownik Kuki edytował ten post 17 styczeń 2012 - 10:21
Napisano 22 styczeń 2012 - 21:54
ja jak bym władował tyle forsy w auto to bym nie zmieniał, sam sporo w E46 włożyłem i miałem okazje się zamienić za Mesia S600 V12 400+ kucyków i już chciałem się zamienić ale jak sobie przeliczyłem ile hajsu wpakowałem w to auto to zrezygnowałem, po prostu szkoda mi się pozbywać mojej 2 miłości
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych