Witam
Nadszedł czas na reaktywacje która nastąpi już nie długo. Pewnie chcielibyście poznać nasze plany przed ich wprowadzeniem, więc na wstępie zaczynamy od Serwerów.
Pkt 1
Serwery
Zmieniamy dedyk na http://eco.atman.pl/ na nim max 3 serwery po 1000 fpsów każdy. Pytanie jest jakie ?
Zaczniemy od naszej perełki (TP), którą zamieniamy na serwer FFA + bF2 po rozkręceniu serwera zamieniamy go na zwykłe FFA, jeśli aktywność użytkowników się nie zmieni to zostawiamy.
Następnie serwer odd2 zostaje bez zmian.
Reszte serwerów narazie znika prócz COD lub GG ( to już zależeć będzie od Zrytego i Slotkiego ) Co następnie ? Jeśli sieć n00bs się rozwinie dodajemy TP oraz AIM/AWP z opcją only hs w ankięcie co każdej zmianie mapy... Ogólnie jak już zauważyliście nic się nie zmieni co prawda, ale naszym zdaniem powinno się zaczynać rozkręcać sieć w małych ilościach serwerach.
Pkt 2
Finanse
Oczywiście nic się nie zmienia. Admin jest płatny ale z tego względu że dedyk będzie nieco tańszy ze względu na ilość slotów postanowiliśmy pchać do Skarbonki n00bsowskiej... Jeśli uzbieramy dobrą sumkę przeznaczamy ją na reklamę na wiaderku.
Pkt 3
Przemeblowanie rang
Jak już niektórzy zauważyli powstał mały bajzel w rangach więc zaczynamy od...
Administracja:
evidence
SmakU
ABS
Tech: Będzie rekrutacja
... ( Będzie on się zajmował forum tylko)
splendid ( Będzie on się zajmował serwerami)
... ( to samo )
Moderatorzy:
Fabio ( Jeśli się zgodzi )
Mario
Slotki
mike
Ketuael ( Jeśli się zgodzi )
Serv Admin
Będzie rekrutacja
Admini
Nad nimi jeszcze się dłużej zastanowimy... Ogólnie będziemy brać ludzi którzy nawet są świezi na forum ale mają długą przeszłość na serwerach... Co do obecnych adminów nie można jak na razie przeprowadzić żadnych degradacji z przyczyn jasnych- jest ich i tak za mało.
Pkt 4
Współpraca
Mamy w planach nawiązać współprace z banid.pl i blacklisted.pl ... Bez importowania ich banów...
Pkt 5
Serwer do mixów
Zamiast serwerów publicznych typu DM / only inferno itd zostanie otawrty dla was serwer do mixów do którego rcona będą miały osoby z mixomaniaków
Pkt 6
Redaktor: Będzie rekrutacja
No i to nowa wersja News Mana tylko że osoba ta będzie się zajmować miesięcznym osiągiem graczy, czyli kto był najlepszy (top15) ile fragów itp. kto najwięcej godzin ugrał w danym mies itd itd
Pkt 7
Warny
No i to mały prezent dla was... Zaczynacie od 0 co do warnów, każda osoba która będzie chciała zacząć od 0 napiszę w odpowiednim temacie który stworzę na dniach
Pkt 8
To be continued...
Pozdrawia Administracja n00bs.pl
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
n00bs reaktywacja v2
Rozpoczęty przez
SmakU
, 03 sie 2012 05:06
Napisano 03 sierpień 2012 - 09:55
Co do przekierowania nie robiłbym go tylko serwer zamknął hasłem i dał info o nowym ip i zmianie. Dlaczego tak? Dlatego że klikam w stare ip i przenosi mnie na nowe i szczerze w poważaniu ma to ktoś, ważne że gra. Nie sprawdza ip nie zapisuje go i to jest duży błąd przekierowań.
Napisano 03 sierpień 2012 - 11:20
Ketuael ( Jeśli się zgodzi )
Oczywiście, że się zgodzę, najwyższy czas zacząć coś robić. Co prawda moja aktywność do końca wakacji nie będzie oszołamiająca, ale później na pewno będę miał więcej czasu na siedzenie zarówno na serwerach, jak i na forum .
Ketu na moda , haha będzie śmiesznie
Be, śmieszne co najwyżej będzie to, że jako zielony będę musiał się trochę bardziej ogarnąć i nie będę mógł sobie pozwolić na odwalanie i ziewanie co pół godziny .
Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem coś dobrego wyniknie z tych zmian, szczególnie liczę na to, że nowy moderator wywiąże się z zadania... Co do zmiany IP - chyba pomysł mike jest dobry. Przy ostatniej zmianie IP jaką pamiętam, serwer był praktycznie cały czas pełny, ale jak stary serwer "wygasł", zrobiła się jedna wielka lipa i trzeba było zaczynać praktycznie od 0. Dlaczego tak się stało? Bo większość osób nie zapisała nowego IP, tylko sobie grała, aż któregoś dnia "pechowo" serwer zniknął z listy i znaleźli sobie nowy.
Użytkownik Ketuael edytował ten post 03 sierpień 2012 - 11:22
Napisano 03 sierpień 2012 - 12:45
Ket to chyba póki co najlepsza osoba na to stanowisko Praktycznie cały czas jest na forum, niekonfliktowy, panuje nad emocjami i w dodatku zna zasady interpunkcji i ortografii, czego chcieć więcej ? Co do mojej decyzji, napisałem Smakowi na PW . A tak jeszcze odnoście tematu, w dalszym ciągu czekam na zmiany w niższych rangach, np. "n00bs!", z reszty jestem natomiast zadowolony .
Napisano 05 sierpień 2012 - 17:48
Oj kolejna zmiania IP, za każdym razem ta sama nadzieja, żeby teraz już wszystko się rozkręciło
Co do pomocy na facebooku także mogę pomóc, ale to już jak przyjadę 12/13 sierpnia znad jeziora Na dodatek koniec mojego problemu z płatnością za neta i będę cały czas dostępny bez żadnych przerw
Mam pytanie czym zajmował by się Tech Admin od forum dokładnie? Chodzi mi o stronę techniczną, a nie o zakres obowiązków
Bo jeśli nie było by to nic trudnego do ogarnięcia to byłbym chętny tylko, że nie wiem kiedy będzie rekrutacja, a teraz przez ten tydzień nie będę obecny, więc nie będę mógł się zgłosić, dlatego piszę teraz o tym
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych