Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Musze się wam pochwalić moja nową zabawką która całkowicie odciąga mnie od kompa i zmusza do chodzenia do lasu co mi się nawet podoba a jest nią Colt 1911 znany tez jako czterdziestka piątka od zawsze podobał mi się ten model od ponad 100 lat w niezmiennej praktycznie formie po za gadżetami które były dodawane z wiekiem ja jestem w posiadani wersji z II wojny światowej pistolet ten był bardzo długo na wyposażeniu armii stanów zjednoczonych taka ciekawostka. Podczas walk o Guadalcanal w latach 1942–1943 trzej japońscy żołnierze znaleźli się na tyłach wojsk amerykańskich i rzucili się na gen.Alexandra Vandergrifta, który znajdował się na otwartej przestrzeni, siedząc przy stole i pisząc meldunek. Uzbrojony był jedynie w pistolet Colt M1911. Dowódca wyciągnął z kabury swoją broń i zastrzelił wszystkich trzech biegnących w jego kierunku
Użytkownik Voojitsu edytował ten post 23 październik 2012 - 18:21
długo jej szukałem kupowałem 3 razy ale sprzedawcy powiedzieli ze nie wiadomo kiedy będzie dostawa bo producent w USA nie wysyłał już dawno ich do polski dopiero po czasie dorwałem sklep w internecie który posiadał ten model
postanowiłem trochę przerobić mojego colta 1911 zaczołem od wypolerowania lufy miałem stracha że coś spierdolę bo odwrotu już nie będzie ale się udało i tak wygląda lufa
Po jakimś czasie przeglądając strony o colcie dowiedziałem się że w orginalnej wersji dwie pozycje odciągu kurka pełny i pół długości nie mogłem pozwolić na to żeby w moim tego nie było więc chciałem szlifierkę ale taką do robótek precyzyjnych gdzie tarcza szlifierska ma promień 3cm rozebrałem pistolet do zera przeglądłem przekroje pistoletu na ostre naboje i kształt kurka no gotowe dodam że większy problem miałem przy złożeniu bo wyjebało mi gdzieś taką mikro sprężynkę i musiałem jej szukać na szczęście znalazłem
Dodano nowy post:
no i tak to wygląda mam plan jeszcze poszukać odpowiedniego koloru (ten sam co jest) wyczyścić całą górną część pistoletu żeby się pozbyć napisów i pomalować z powrotem na ten sam kolor późnej no i oddać go do grawerowania aby nanieść orginalne symbole colta wraz z logiem
Użytkownik Voojitsu edytował ten post 21 luty 2013 - 19:23
Siemano ciągnę dalej temat a wiec ostatnio kupiłem w specjalnym sklepie gdzie robią garby samochodowe mieszają te otóż farby więc zakupiłem sobie farbę w spreju (kolor stalowy) taką jak mam na Colcie wyczyściłem zamek przetarłem go papierem ściernym potem odjałowiłem i położyłem 3 warstwy farby oto efek
Dodano nowy post:
ciąg dalszy operacji zakupiłem drewniane rękojeści wymagały delikatnej przeróbki tak aby pasowały do mojego Colcika
tak jak mówiłem wymagało drobnych przeróbek na szczęście mam parę narzędzi do takiej obróbki
A oto efekt końcowy może kiedyś zrobię jeszcze grawery takie jekie były w orginalnej broni z IIWŚ ale na razie trohcę z kasą ciężko u mnie więc musi to poczekać
piekny colt <3 moja ulubiona bron , ja niestety sie pozbylem swojego sportowego ale planuje wlasnie kupic 1911 full metal ogien z oryg oznaczeniami i nr seryjnym poki co dopieszczam ak