Moje ulubione. Muszę napisać że ogólnie bardzo lubię anime, więc chyba nie byłbym w stanie napisać, które anime jest moim ulubionym. Jeżeli chodzi, z którym anime jestem na bieżąco, to odpowiedziałbym, że z Naruto i Bleach. Jeżeli miałbym wymieniać jakie obejrzałem, to lista byłaby długa. Są różne gatunki anime. Jeżeli ktoś lubi wampiry to polecam "Hellsing" albo długometrażowy "Vampire Hunter D", jeżeli coś związane ze szkołą, jednak nie na poważnie, z humorem, to chociażby "Great Teacher Onizuka", coś o samurajach, proszę bardzo "Samurai Champloo", psychologiczne np. "Neon Genesis Evangelion". Mogę wymieniać dalej, te które znam. Psychologiczno-detektywistyczny? Wspomniany Death Note można do tego przyczepić, a polecam oczywiście. A może coś co nie kończy się happy endem ? "School Days". Lubię długometrażowy film anime Final Fantasy VII Advent Children, ze względu właśnie na grę którą przeszedłem, FF7 (niezapomniane chwile). Moje ulubione ? Nie ośmielę się nawet wybierać, bo z każdym przeżyłem jakieś wewnętrzne odczucia, zazwyczaj pozytywne. Oczywiście to nie wszystkie anime, długometrażowe czy też z wieloma odcinkami, które obejrzałem, ale wydaje mi się, że tyle już wystarczy z mojej wypowiedzi.
Pozdrawiam.