3.The blair witch project - Film oparty na faktach ... Jak i pierwsza czesc i druga mi sie podobaly : )
Tak, to prawda. Inny film oparty na faktach, który polecam, to "Paranormal Activity". Polecam jednak oglądać w nocy, przy zgaszonym świetle. Nie mogę napisać, że jest to mój ulubiony z filmów, z gatunku horroru, ale naprawdę uważam, że warto to obejrzeć.
Moimi ulubionymi, chyba dzięki klimatowi, to:
Silent Hill - uważam że film mógłby być lepszy, a także chciałbym by wyszła druga część, nawiązująca do pierwszej. Film spodobał mi się chyba przede wszystkim ze względu na serię gier oraz dzięki klimatowi. Co prawda w filmie można zobaczyć zlepek nawiązań do różnych części gier, chociażby Piramid Head z SH 2, częściowa fabuła z SH 1, główna bohaterka (kobieta) z SH 3, no ale nie będę się rozpisywał na temat gier, bo to nie od tego temat.
Resident Evil - Prawie to samo co wyżej. Najbardziej podobała mi się pierwsza i druga część filmu. Lubię również motyw zombie (dlatego chociażby gram oprócz CS'a, także w Left 4 Dead 1 i 2).
Wspomniane już The Blair Witch Project - klasyk. Super klimat, trzymający w napięciu. W końcu film na faktach. Może sami spróbujemy się spotkać, wyjechać i udać się do tego lasu ?
Freddy Krueger - po prostu gdy byłem mały, nie wiem ile lat miałem, to po obejrzeniu tego filmu (choć nie wiem której części), bałem się gdy było wyłączone światło. Stare dobre czasy, kiedy horrory, dobre horrory, miały ten oryginalny, wyjątkowy klimat.