Witam,
Potrzebuję rady od Was interesuje mnie zakup jakiegoś samochodu tak do 8k może coś z hakiem
Wszelkie propozycje mile widziane:)
Wymogi, ładne, ekonomiczne, w miarę wyposażone, 5 drzwi, sedan, hatchback
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Napisano 31 październik 2011 - 15:58
Wymogi, ładne, ekonomiczne, w miarę wyposażone, 5 drzwi, sedan, hatchback
takich ro mnóstwo na rynku
ten jest ciekawy ale opłaty jeszcze za rejestracje palił wiele nie będzie a kopa ma ewentualnie gaz założysz i śmigasz
http://moto.allegro....1897534732.html
ekonomiczny bo umówmy się disla się nie opłaca przy teraźniejszych wahaniach rynku paliwowego nie chodzi tylko o kaszt paliwa co o eksploatacje jest wiele droższa
http://moto.allegro....1903127414.html
tu masz coś sportowego o części łatwo zamienniki wszędzie dostępne i raczej nic się nie spierdoli zresztą jak we wszystkich autach które ci pokazałem aha te ceny to spokojnie jeszcze zbijesz za tego forda jak umiesz gadać to zbijesz do 6200 tylko musisz umieć podejść klienta a to pewnie jakiś napalony gnojek więc łatwo pójdzie ja się umiem targować i wały robić tak wiec słuchaj mnie w tych sprawach a dobrze wyjdziesz
http://moto.allegro....1901487518.html
Użytkownik Voojitsu edytował ten post 31 październik 2011 - 15:59
Napisano 06 listopad 2011 - 08:56
Generalnie auta za 8k nie dostanie się w stanie idealnym i trzeba coś dołożyć (rozrząd, hamulce, płyny, rzadziej inne pierdoły), więc jeśli chcesz przyoszczędzić to nie kupuj nic japońskiego, czy ogólnie azjatyckiego bo zwyczajnie w eksploatacji (części) jest droższe.
W kwestii francuskich, bo Voo podał Peugeota, to ja bym nie brał. Ewentualnie na max 2 latka i nic przy nim nie robić, bo niestety, ale Francuzi z natury nie potrafią robić samochodów, choć zawsze są wyjątki, a i konkretne auto można wyłapać takie, że dobrze się będzie sprawowało.
Co do silników to na pewno nie disel, bo zwyczajnie jest droższy w utrzymaniu, a ropa za chwilę będzie droższa niż benzyna a gaz też jest średnio opłacalny, trzeba by robić dużo kilometrów rocznie (25-30 tyś), by rzeczywiście warto było tak katować silnik.
Od siebie powiem tak: najlepiej brać sztandarowe projekty marek europejskich bo dużo części znajdziesz tanio, ze szrotów, a o dobrych mechaników nie będzie trudno. Polecałbym:
- Golf IV
- Astra II
- Punto II (w sumie Grande też było dosyć ładne)
- Audi A3
i ewentualnie Focus, ten co podał Voo.
Konkretnie Ci nie podam bo w sumie nie chcę Ci sugerować konkretnych silników, nie wiem jakiego oczekujesz.
I zastanów się czy potrzeba Ci 5 drzwi. Ja zdecydowałem się na 3d bo dużo jeżdżę sam, ewentualnie we 2-3 osoby, a sam z tyłu jechałem 1 raz przez pół roku. Dodatkowe drzwi to kolejne ruchome elementy, które się zużywają, więcej miejsc do korodowania, dodatek masy.
No i jeszcze wyposażenie: dużo z elektryki można zrobić samemu bo założenie elektrycznych szyb, centralnego zamka, grzanych lusterek i takich tam bajerów można tanio później dorzucić samemu
Klima: zwiększa spalanie, a używanie jej jest opłacalne tylko w trasie. Trzeba odgrzybiać, dbać, a to znowu są koszta, więc trzeba się zastanowić, czy potrzeba.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: samochod, zaku, nowu, ciekawy, auto, wóz, pomoc, wybór
|
Hydepark →
Komputery →
pomoc przy wyborze laptopaNapisany przez kicia-ruchawka , 27 lut 2012 laptop, dell, 17, cal, cali i 2 więcej |
|
|
|
|
Hydepark →
Komputery →
[Pomoc]zakup zestawu komputerowegoNapisany przez dgs* , 08 gru 2011 mleko, n00bs, mix, pc, pomoc |
|
|
|
|
Hydepark →
Offtop →
"Uszy" czekają na Twoją pomoc :)Napisany przez kitty , 21 lis 2011 pomoc, króliki, schronisko |
|
|
|
|
Hydepark →
Komputery →
Migający ekranNapisany przez Sylvester Alone , 04 wrz 2011 ekran, migający, problem, pomoc i 1 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych