Siemaneczko Pokrótce opisze tutaj jak zrobić wyrąbanego roundsounda na nasz serwer Nie jest to trudne, wystarczy trochę cierpliwości i czasu .
No więc by zrobić roundsounda musimy mieć jakąś muzykę nie ? Przydałoby się też ją nieco skrócić, bo takiej długiej nie wstawimy, samo wgrywanie zajęłoby dużo czasu, a tego nie chcemy prawda ?
Do skracania muzyki polecam program Audacity . Bardzo dobrze się w nim pracuje. A jak skrócić w nim muzykę to już opiszę
No więc po ściągnięciu i zainstalowaniu owego programu odpalamy go, znaczy się włączamy. Żeby nie był ktoś taki głupi i nie podpalił własnego kompa . Po "odpaleniu" programu wybieramy z zakładek w lewym górnym roku opcje:
- Gdzie "xxx" to nazwa piosenki .
Po załadowaniu piosenki zacznijmy robić z nią cuda. Odtwarzamy ją do momentu, w którym chcemy zaznaczyć fragment na roundsounda. Po wybraniu odpowiedniego momentu zatrzymujemy piosenkę i zaznaczamy fragment piosenki, SCREEN, a następnie wybieramy z zakładek opcje:
i wklejamy tam fragment naszej piosenki, SCREEN
Po tym robimy pewien myk. W zakładce Efekty możemy przerabiać piosenkę jak chcemy. Najczęściej używane opcje to Narastanie Poziomu, czyli poziom nagłośnienia piosenki wzrasta, oraz opcja Wyciszenie, która działa w odwrotną stronę. Kiedy chcemy np. zrobić owe Narastanie Poziomu zaznaczamy niewielki fragment piosenki i ustawiamy mu nagłośnienie. Z wyciszeniem jest tak samo.
No dobra ! Piosenka przerobiona, teraz trzeba ją zapisać. Najlepiej zapisz gdzieś na pulpicie w formacie mp3, bo najmniej zajmuje, pod krótką nazwą, u mnie jest to
a brzmi ona TAK
Ową rzecz możesz zrobić z kilkoma piosenkami . Przypominam, że przy eksportowaniu pliku jako mp3 pokazuje Nam się błąd o braku biblioteki lame_enc.dll . Zarzucam do niej download, wystarczy podać jej lokalizację i wszystko będzie ok.
Klik
Plik alt_end_roundsounds.sma wrzucamy do
Plik alt_end_roundsounds.txt wrzucamy do
folder round_sound wrzucamy do
a plik roundsound.ini wrzucamy do
a w amxx.cfg wpisujemy następujące cvary
Teraz otwieramy
a następnie wrzucamy tam nasze nuty. Może to chwilę potrwać, wiec za ten czas idź zjedz makowca czy ki ciul
Kiedy już się wgra przejdź do
i w pliczku roundsound.ini wpisz następujący tekst
Wpisujesz tyle lokalizacji piosenek ile wgrałeś.
"sound/misc/xxx.mp3" - lokalizacja piosenek w FTP
"CT"/"T" - odpowiednik piosenki, czy ma grać tu, czy tu.
Zapisujemy roundsound.ini, w plugins.ini dopisujemy nazwę pluginu, robimy rr serwera i gotowe !
Załączyłam wyżej moją paczunię z RS. Może się przyda Pozdro !
Poradnik w pełni robiony by me. Nigdzie nie znajdziesz poradnika z identyczną treścią, słowo w słowo No chyba, że na innych sieciach serwerów, bo tam też podobne robiłam
Pozdrawiam,
Kazia.
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Jak zrobić roundsounda ? - Poradnik dla zielonych .
Rozpoczęty przez
Kazu.
, 15 sty 2012 15:00
Napisano 07 luty 2012 - 23:36
jeżeli w Audacity chce się eksportować jako plik mp3 to potrzebne jest ściągniecie odpowiedniej biblioteki
Czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa się ta bilbioteka i skąd ją ściągnąć, albo jeszcze lepiej, czy ktoś może rzucić we mnie linkiem do tejże biblioteki?
@@@@@@@@edit: nie ważne, dałem radę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych