Witam jak widać w tytule mam problem z wgraniem Windowsa Xp Home Edition 32Bit.
Otóż tak słożyłem komuter i wgrałem linuxa tak na szybko po to aby sprawdzi czy wszystko działa linux zainstalował się ale po użytkowaniu go nie podobał mi się to chciałem zmienić go na xp'ka i tu nagle podczas formatowania dysku pokazał mi się ekran na niebieskim tle i było tam napisane [Proszę zauktalizować Bios] co to może oznaczać ?
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!

Problem z zainstalowaniem windowsa xp
Rozpoczęty przez
Bad_BoY
, 08 kwi 2012 15:24
Napisano 08 kwiecień 2012 - 18:45

ahahahahhahaahhaahahahahah, maki jak masz takie mądrości wygłaszać to lepiej zamilknij na wieki. hahahahah powiedział co wiedział.
Musisz poszukać odpowiedniego biosa, ewentualnie przy instalacji xp, na samym poczatku, wykakuje "wcisnij F6 zeby zainstalowac sterowniki raid lub innej firmy". Cos takiego, nie wiem czy dobrze pamietam

I believe, whatever doesn't kill you simply makes you... stranger
Większość ludzi, póki ma zamknięte usta, nie sprawia wrażenia głupków
Napisano 08 kwiecień 2012 - 19:08

evidence mam prośbe... jak coś ci nie pasuje to się nie wypowiadaj... tak się składa że miesiąc temu byłem na wykładach dotyczących systemów operacyjnych i sporo się tam dowiedziałem. mam prawo czegoś nie wiedzieć w wieku 14 lat. staram się pomóc jak moge. i jak już wcześniej napisałem mam prawo czegoś nie wiedzieć.
Napisano 08 kwiecień 2012 - 20:38

tak się składa że miesiąc temu byłem na wykładach dotyczących systemów operacyjnych i sporo się tam dowiedziałem. mam prawo czegoś nie wiedzieć w wieku 14 lat. staram się pomóc jak moge. i jak już wcześniej napisałem mam prawo czegoś nie wiedzieć.
Ale kolego, tak się składa, że Evi ma po części racje.
jak Ci to pisze to już raczej nic nie zdziałasz z tym kompem.
Wypowiedź totalnie amatorsko-śmieszna, nie ma możliwości, by nic nie dało się zrobić z tym kompem. ZAWSZE jest jakieś wyjście.
Napisano 08 kwiecień 2012 - 20:55

kolego sympatyczny, a te wykłady to babcia klozetowa prowadziła? Uwierz mi że wiem więcej niż Ty i śmieszą mnie takie wypowiedzi jak Twoja powyższa. Poza tym nie twierdzę, że masz wszystko wiedzieć, ale jak nie wiesz to lepiej się nie wypowiadaj bo to Ty robisz z siebie błazna a nie ja

I believe, whatever doesn't kill you simply makes you... stranger
Większość ludzi, póki ma zamknięte usta, nie sprawia wrażenia głupków
Napisano 09 kwiecień 2012 - 15:08

Aby obejść to zachowanie, należy ręcznie zainstalować Standardowy komputer PC warstwy abstrakcji sprzętu (HAL):
- Ponownie uruchom komputer i ponownie uruchom Instalatora.
- Po ponownym uruchomieniu Instalatora naciśnij klawisz F7 (nie F6) po wyświetleniu ekranu "Naciśnij klawisz F6 zainstalować sterownik SCSI lub RAID innej firmy należy".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych