Dobra, trochę poużywałem klawiatury Dell XPS i mogę ją śmiało polecić
Wykonanie: zrobiona z dosyć solidnego, twardego plastiku. W rzeczywistości prezentuje się solidniej niż na zdjęciach. Klawisze podobnego do tych znanych z laptopów, czuć pod palcami ich działanie, ale są ciche i używa się ich z przyjemnością. Touchpad wykonany bardzo dobrze, działa bez zarzutu, szczerze mówiąc lepiej niż ten, który w netbooku od Toshiby.
Jedyny minus wykonania jest taki, że wierzchnia część klawiatury jest pokryta czymś w rodzaju gumy, więc trzeba by być sterylnym, jeśli nie chce się mieć na niej śladów. Widać momentalnie tłuste plamy, ryski etc.
Nie używam nóżek, ale te wyglądają na solidne, pracują lekko stukowo, nie powinno być z nimi problemów.
Wbudowana podstawka na nadgarstki też świetna, tego mi brakowało najbardziej.
Praca: klawiatura działa bez zarzutu od razu po podpięciu do komputera, nawet z odległości kilku metrów (przez ściany pokoi). Jak wspomniałem pisanie jest wygodne, chociaż znów musiałem przyzwyczaić się do szerokiej spacji i małego Entera, ale to normalne przy zmianie klawiatury. Z przyciskami nie przekombinowane, ustawienia właściwie standardowe, więc szybko się przywyka.
Touchpada się wygodnie używa siedząc nieco dalej od komputera, nawet jego scroll jest zdatny to użytku.
Gorzej wypadają przyciski multimedialne, które są dotykowe i trzeba je widzieć, by używać.
Największą wadą dla mnie jest brak kontrolek NumLock, ScrollLock, CapsLock, nie wiadomo przez to, czy mamy w/w przyciski włączone, czy nie.
Za tę kwotę klawiatura robi robotę, zobaczymy jak z wytrzymałością baterii, ale na dzień dzisiejszy jestem z zakupu zadowolony.