Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Napisano 18 październik 2011 - 16:53
oto ona :
opis problemu : mysz działa ale tylko na wybranych powierzchniach a wczesniej działała zawsze i wszędzie. Rolka i przyciski działają ale poruszanie myszką jest albo bardzo przerywane albo w ogóle niemożliwe. Najlepsze jest to ze po tym jak totalnie przestała u mnie działac udalem sie do servisu w celu zwrotu tego szajsu. Typ podlaczyl do swojego kompa i dzialala bez zadnych zastrzeżeń ( powierzchnia blat drewniany ). Strasznie sie zdziwilem wiec postanowilem zobaczyc u ziomka ktory ma ta sama mysz i podkladke. U niego moja myszka dzialala bez problemu na podkladce qck mini czyli takiej samej jak moja! Podlaczylem jeszcze do lapka i tez działała. Wrocliem na chate i podlaczylem do mojego kompa i jeb! Działa. No i tak podziałała 3 dni i nagle gram mixa i dupa ani w lewo ani w prawo... Na pulpicie to samo! Nie mam pojecia co sie dzieje z tym gównem bo raz działa raz nie i tak np teraz to mi działa tylko na teczce od dokumentów a na innych powierzchniach nie! Nie chce pojsc do servisu sie znów zbłaźnić... this is mandess!
Nie działa na :
- podkładce steelseries qck mini , wczesniej działała
- biurku ( drewno lakierowane ) , wczesniej działała
- innych podkładkach (przerywa lub w ogóle nie działa)
dziala jedynie na :
- tekturowa polakierowana teczka na dokumenty
Próbowane rozwiązania problemu :
- odinstalowanie sterownikow itd wraz z ponowna instalacja
- czyszczenie portów usb oraz podlaczanie do wszystkich po kolei
- czyszczenie myszy od zewnątrz
- inne myszki działają poprawnie na tym komputerze
- mysz ta NIE działa poprawnie na innych komputerach
spróbuje ją jeszcze w środku dzis lub jutro wyczyscic jak znajde taki maly srubokrecik.
CO JEST kruca fux Z TA zakichana MYSZKA?
prosze o pomoc!
[uwaga='evi']doggy, prosze...[/uwaga]
Napisano 18 październik 2011 - 17:00
Użytkownik .mTk ;x edytował ten post 18 październik 2011 - 17:05
Prof. dr hab. inż. 777MONEYMAKER Delegat Virtus.pro
Główny konsultant ds. taktyki, recoila, aim'a i strzelania headow bezdotykowych
p.o MAGIC MAN'A wielokrotnie odznaczony za zasługi i poświęcenie MASTER/IDOL i POGROMCA
Zaprasza do otwartej dyskusji na temat: "Możliwe następstwa wywierania świadomego nacisku, w tym wysublimowane formy mobbingu i nękania przez reprezentantów drużyn E-sportowych"
Napisano 18 październik 2011 - 17:17
Napisano 18 październik 2011 - 18:06
Dobra, koniec tematu o tagach.
Daj znać czy... już nie ważne, doczytałem się w pierwszym poście. Dziwne, ale zastanowię się nad tym co może być nie tak (odrzucając ewentualną awarię).
Dodano nowy post:
W sumie już mnie coś zastanowiło.
Czy masz:
- jakieś inne sprzęty podłączone do komputera przez porty USB
- prawidłowo ustawione napięcie portów USB w biosie
?
Napisano 18 październik 2011 - 18:51
Można sprawdzić napięcie miernikiem.
http://www.elektroda...pic1199202.htmlNapięcie w portach i hubach musi być w zakresie 4.75V - 5.25V
Maksymalne straty napięcia na hubie wynoszą 0.35V
Wszystkie urządzenia USB są aktywne przy napięciu 4.4V, ale działają wtedy tylko funkcje którym wystarcza tak niskie napięcie.
Do poprawnej pracy wszystkich funkcji urządzenia USB potrzebne jest napięcie 4.75V
tylko kwestia taka, że pewnie go nie posiadasz. Sprawdź jednak co wykazuje bios.
Sprawdzanie w biosie:
Jest tam wykaz napięć. Nie napiszę Ci tego w tej chwili, gdzie szukać. Może za jakieś pół godziny kompa odpalę to wejdę od razu i dopisze, gdzie spójrz na to.
Na dobrą sprawę, gdyby problemem było napięcie to powinien Cię system poinformować, ale to Windows
Napisano 19 październik 2011 - 08:13
Napisano 19 październik 2011 - 19:15
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mysz, problem
|
Counter Strike 1.6 →
Counter Strike →
Problemy →
Nie mogę uruchomić csa 1.6Napisany przez shizeR. , 15 sie 2014 problem, gfx.wad, fatal, error i 6 więcej |
|
|
|
|
Counter Strike 1.6 →
Strefa techniczna →
Problemy →
Problem karta dźwiękowaNapisany przez InTeRgO , 16 sie 2012 problem, karta |
|
|
|
Hydepark →
Internet →
Problem z YoutubeNapisany przez freq'u , 26 cze 2012 youtube, problem, n00bs.pl i 2 więcej |
|
|
||
|
Counter Strike 1.6 →
Counter Strike →
Problemy →
Problem z Vegas Pro 9.0Napisany przez freq'u , 16 cze 2012 Vegas, Pro, 9.0, problem i 1 więcej |
|
|
|
|
Hydepark →
Komputery →
Pomocy "czyli uciekająca pamięć "Napisany przez Soul. , 22 sty 2012 Pamięć, problem, komputery i 1 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych