Fakt faktem, sporo mnie tu nie było z niektórym wiadomych powodów, ale wypadałoby się tutaj wypowiedzieć.
Osobiście bardzo nie podoba mi się fakt, że decyzja zapadła w tak krótkim czasie, przy niewiedzy takich osób jak nup czy smaku i wiele, wiele innych, którzy bardzo wiele wnieśli do tej sieci, przynajmniej jakiś temat o tym jaka jest sytuacja, przynajmniej w dziale dla administratorów i poczekać te kilka dni... Z drugiej strony, gdyby taki temat powstał, pewnie byłoby tak samo jak dawniej, wiele krzyku (jak i teraz) i płaczu, oferowanie pomocy, a co ostatecznie by z tego wynikło? No, można się domyślać, że pewnie nic dobrego, ale to tylko przypuszczenia. Myślę, że osoby, które tej sieci poświęciły bardzo wiele czasu i nerwów (niektórzy też i pieniędzy, o które tak bardzo się kłócicie) powinny mieć w tej sprawie jakiś głos zanim to wszystko się stało, a nie, jeden dzień kogoś nie ma, następnego przychodzi i nie wie co się dzieje...
Z drugiej strony bardzo nie podoba mi się zachowanie niektórych "od nas". Rozumiem, że może komuś się bardzo nie podobać ta fuzja, ale nie rozumiem, czemu od razu najeżdżać na nich i wszystko, co z nimi związane. Fuzja w sumie daje n00bsom bardzo wiele możliwości, nowe serwery, nowi ludzie, którzy po chwili spędzonej na TSie i po przeczytaniu kilku ich postów wydają się być w miarę ogarnięci (z tego co wiem, większość z nich też to zaskoczyło i to ONI przyszli do NAS i nie widziałem, żeby któryś z nich spinał na naszych...). Oczywiście takie niespodziewane dołączenie się tylu nowych osób, w tym czerwonych, nie jest niczym dobrym, ale może jest jakaś droga do tego, żeby się dogadać jak ludzie.
Teraz wychodzi to o czym pisałem kiedyś tam, bardzo ważne decyzje podejmowane za plecami prawie wszystkich, przez które wychodzą tylko kolejne spiny, ostrzegałem

.
Nie wiem, czy taka nagła fuzja to dobry pomysł, osobiście ani tego nie popieram ani nie jestem stanowczo przeciwny, ale moglibyście przynajmniej przestać się tak spinać i omówić to na
spokojnie.
Użytkownik Ketuael edytował ten post 16 czerwiec 2012 - 11:36