1. Magik
2. Buka
3. Rahim
4. Fokus
5. Skor
6. Skorup
7. Jarecki
8. GrubSon
9. BU
10. Mati
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Napisano 31 maj 2012 - 12:28
nup ja nie jestem człowiekiem jak 1/2 polaków którzy nie rozumieją zagranicznych słów - po prostu jestem za słaby . Więc po co mam słuchać 2-pac'a ,jay- z itp ? W rapie jako najważniejsze (przynajmniej dla mnie ) są teksty , więc jak słucham polskiej muzyki to ogarniam wszystko i rozumiem przekaz u ogarniętych raperów
Napisano 01 czerwiec 2012 - 06:28
Po co mi taki portal ? W sumie nawet uważam , że w polsce jest dużo utalentowanych (nieodkrytych) raperów w "podziemiu .nup ja koncze 1 gimnazjum wiec na angielskim sie b.dobrze nie znam i nawet nie chce mi się siedzieć przed tym tekstem i rozumieć o co im chodzi w tych piosenkach
Napisano 01 czerwiec 2012 - 11:35
@Soul - najważniejszy jest flow, jeśli ktoś ma dobrą nawijkę i zajebiście wpada w ucho, to nawet tekst może być o niczym a i tak jest fajne więc nie potrzeba rozumieć dokładnie tekstu, żeby piosenka się podobała ; - )
@nup - na mój rozum to trochę ciężko podstawić do tego samego rankingu polskich i "USAńskich" wykonawców. W Polsce nie znajdzie się takiego Eminema czy Nasa, ale nie można też powiedzieć że u nas jest cienko. Mamy świetnych artystów, których łatwiej jest porównać na skali krajowej niż światowej. Choć dobrym rozwiązaniem mogłoby być pisanie dwóch topek, top10 w Polsce i top10 na świecie.
Napisano 01 czerwiec 2012 - 15:11
@ nup, co post ci sami bo to dobrzy wykonawcy , zagranicznych raperow itp słucham mniej ze względu na to ze chce wiedziec o czym słucham bo tez nie jestem jakims tam kujonem z ang. :>
@RnR9, nie zgodze się z Tobą w Polsce są lepsi od Eminema, ale to jest moje zdanie, nikomu nie narzucam swojego stylu itp. A co do flow, oczywiscie jest ważne, ale ważniejszy jest przekaz
Wybitne Kluby Sportowe, Tworzą Sztamy Wyjątkowe.
Napisano 01 czerwiec 2012 - 15:30
@Teeq - odnośnie kwestii co ważniejsze, przekaz czy flow - fakt, zajebiście jest, kiedy utwór ma sensowne przesłanie i masz tą chwilę zadumy i refleksji podczas odsłuchu. Ale z drugiej strony, co z tego, że ktoś chce Ci przekazać coś mądrego i życiowego, skoro nie porywa swoim flow albo bełkocze i ni ch*ja nie można go zrozumieć. Nutka z przekazem ale bez polotu jest tak inspirująca jak lekcja fizyki, niby czegoś uczy, ale usypiasz podczas słuchania (moim zdaniem). Z kolei z dobrym flow słuchasz, bo fajnie się słucha, choćby koleś śpiewał o tym, jak rzeźbi na kiblu. Nie podam przykładu takiego artysty, bo wiadomo każdy kogoś lubi i słucha, a nie chcę też tym urazić czyichś gustów.
Napisano 01 czerwiec 2012 - 15:51
@RnR9
Dlatego ja słucham raperów którzy wiedzą co chcą nam przekazać , mają dobrą dykcję itp . Ja jak słucham jakiegoś utworu to słucham go kilka razy (pierwsze odsłuchy) , abym najpierw dokładnie się wsłuchał w tekst , a potem normalnie odsłuchuje całość . Oczywiście flow,dykcja ,przekaz i tekst są to najważniejsze rzeczy (przynajmniej dla mnie )
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: hip-hop, rap, Chada, Eldo, Pezet, Peja, Sokół, top, n00bs, Małpa
Forum n00bs.pl →
Ogłoszenia, informacje →
Darmowy VIP za rejestracje!Napisany przez nup , 07 sty 2017 n00bs, darmowy vip, rejestracja i 1 więcej |
|
|
||
Hydepark →
Humor →
Czytamy pasty :DNapisany przez JoHHny , 03 sty 2017 pasty, cycki, counter-strike, cs i 2 więcej |
|
|
||
|
Serwery n00bs.pl →
Sprawy sieci →
Konkursy →
Konkurs TOP15 - wygraj VIPA!Napisany przez nup , 26 gru 2016 n00bs, konkurs, top15 |
|
|
|
Forum n00bs.pl →
Strefa redakcyjna →
Aktualności →
Gazetka Parafialna 2/2016 - Wydanie Świąteczne!Napisany przez andrzej aka krzak , 22 gru 2016 jednorożce, hitman co tam?, n00bs i 3 więcej |
|
|
||
Forum n00bs.pl →
Strefa redakcyjna →
Aktualności →
CD-Action 01/2017 z plakatem!Napisany przez andrzej aka krzak , 13 gru 2016 n00bs, cs 1.6, jednorozce i 3 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych