Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
kulturystyka - sport dla wszystkich :)
Rozpoczęty przez
dgs*
, 19 paź 2010 21:48
Napisano 25 grudzień 2012 - 13:03
Rzuciłem okiem i w tej chwili pierwszy poziom dla mnie odpada, więc trzeba ćwiczyć, do wakacji daleko
Ale motywują takie filmiki, bo to w sumie prosta rzecz, trochę treningu i będzie git
Obejrzałem filmik do końca... nie to żebym czuł się gorszy czy coś, ale no kaman... do tych wakacji może mi jednak braknąć czasu

Napisano 25 grudzień 2012 - 13:54
Wiadomo, trzeba trzymać formę
Ja w niedzielę kupiłem sobie poręcze do pompek, w czwartek kupuję sobie worek bokserski, wcześniej jeszcze sobie zrobię miejsce na ogródku i zaczynam napierdalać
Ostatnio przez chorobę trochę straciłem na formie, bo nie mogłem chodzić na treningi, ale trzeba z powrotem wrócić do formy, bo od stycznia treningi na nowo
Napisano 27 grudzień 2012 - 00:46
Hmm, na dzień dzisiejszy? Szału nie ma, będzie to tak:
Hantle:
- prawy biceps i triceps - 7kg w seriach 5 x 10
- lewy biceps i triceps - 5 kg w seriach 5 x 15
dodatkowo sztanga:
wyciskanie: około 25kg (muszę zważyć sam gryf:/) - waga obciążników to 18kg
przysiady około 15kg - waga obciążników to 10kg
Ogólnie nigdy nie ćwiczyłem, a miałem zerwane więzadła w biodrze co czuję niestety ćwicząc, więc traktuję wszystko lekko póki co. Za jakiś miesiąc, może dwa, chcę się wziąć bardziej na poważnie za to, dołożyć ćwiczeń, ustalić dietę itd.

Napisano 27 grudzień 2012 - 08:47
może prawy bardziej wyrobiony już ma
ogólnie dobrze że nie przesadzasz na początek. step by step jak mówił leo. więc powoli zwiększaj powtórzenia i obciązenia

I believe, whatever doesn't kill you simply makes you... stranger
Większość ludzi, póki ma zamknięte usta, nie sprawia wrażenia głupków
Napisano 27 grudzień 2012 - 17:25
Tak myślałem i po tym filmiku:
chyba zabiorę się ciut poważniej za te treningi od nowego roku. W sumie dobrze, że teraz lekko to brałem bo z mocniejszym treningiem bym się tylko zajechał i pewnie zniechęcił
Na razie idę ogarnąć co fajnego idzie ćwiczyć na plecy i nogi, żeby wszystkie partie mięśni rozwijać

Napisano 27 grudzień 2012 - 20:50
- prawy biceps i triceps - 7kg w seriach 5 x 10
- lewy biceps i triceps - 5 kg w seriach 5 x 15
Ale się uśmiałem
No i znów tak jak dgs pisał....barki !!! Żebyś nie wyglądał jak małpa z wyjebanymi bicami tylko hahah
Napisano 27 grudzień 2012 - 21:12
Do barków możesz dodać jeszcze kaptury. Ćwiczenie proste a łączny efekt z barkami wizualnie lepszy. Prykładowo:
hantle w łapy (takie same ciężary
) i unoszenie barków przy wyprostowanych ramionach wzdłuż tułowia.
Jeżeli niezrozumiale napisałem dodaje foto:

Dodano nowy post:
A jeżeli szukasz ciekawych ćwiczeń na różne partie mięśniowe to polecamten atlas ćwiczeń:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Dodano nowy post:
Po wprowadzającym treningu tzw. "ogólnorozwojówce" można dodać jakieś delikatne suplementy typu gainer, białko... Zależy jaki trening obie wybierzesz... Czy to będzie wytrzymałościowy, rzeźba, masa i siła mięśniowa. Treningi można też łączyć niestety wiąże się to z późniejszymi ale z ogólnie lepszymi efektami
No i co jest jeszcze ważne... Aby co jakiś czas wprowadzać zmiany w ćwiczeniach na partie mięśniowe. Nie można ćwiczyć ciągle w ten sam sposób bo mięsnie przestaną reagować na wysiłek i nie będziesz widział efektów tylko będziesz stał w miejscu. Trening powinno się zmieniać co jakieś 2 miesiące.
Dodano nowy post:
Jeżeli nie będziesz mieć jakichś alterntywnych ćwiczeń dla jakichś partii mięśniowych to przynajmniej staraj się zamienić kolejność. Przykład:
stary trening:
poniedziałek: klatka biceps
wtorek: plecy triceps
nowy trening:
poniedziałek: biceps plecy
wtorek: klatka triceps
Są różne zasady jakie partie z czym łączyć podczas jednego treningu ale to już jest dla zaawansowanych wyjadaczy którzy siedzą w tym ładnych pare lat. Taka mieszanka na pewno nie zaszkodzi .
hantle w łapy (takie same ciężary
Jeżeli niezrozumiale napisałem dodaje foto:
Dodano nowy post:
A jeżeli szukasz ciekawych ćwiczeń na różne partie mięśniowe to polecamten atlas ćwiczeń:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Dodano nowy post:
Po wprowadzającym treningu tzw. "ogólnorozwojówce" można dodać jakieś delikatne suplementy typu gainer, białko... Zależy jaki trening obie wybierzesz... Czy to będzie wytrzymałościowy, rzeźba, masa i siła mięśniowa. Treningi można też łączyć niestety wiąże się to z późniejszymi ale z ogólnie lepszymi efektami
No i co jest jeszcze ważne... Aby co jakiś czas wprowadzać zmiany w ćwiczeniach na partie mięśniowe. Nie można ćwiczyć ciągle w ten sam sposób bo mięsnie przestaną reagować na wysiłek i nie będziesz widział efektów tylko będziesz stał w miejscu. Trening powinno się zmieniać co jakieś 2 miesiące.
Dodano nowy post:
Jeżeli nie będziesz mieć jakichś alterntywnych ćwiczeń dla jakichś partii mięśniowych to przynajmniej staraj się zamienić kolejność. Przykład:
stary trening:
poniedziałek: klatka biceps
wtorek: plecy triceps
nowy trening:
poniedziałek: biceps plecy
wtorek: klatka triceps
Są różne zasady jakie partie z czym łączyć podczas jednego treningu ale to już jest dla zaawansowanych wyjadaczy którzy siedzą w tym ładnych pare lat. Taka mieszanka na pewno nie zaszkodzi .
Użytkownik lec edytował ten post 27 grudzień 2012 - 21:08
Napisano 28 grudzień 2012 - 11:15
KALI tez ogien ! !!
Hannibal rok pozniej niz poprzedni filmik
po nim wogole nie widac ze go to meczy
A TU
NAJLEPSZA MOTYWACJA!
Prawdziwa decyzja jest mierzona poprzez fakt podjęcia nowego działania. Jeśli nie ma działania – tak naprawdę nie podjąłeś decyzji. - Tony Robbins , Specjalista Motywacji.
Zadbaj o swoje ciało. To jedyne miejsce, jakie masz do życia. - Jim Rohn
Napisano 28 grudzień 2012 - 14:07
ja w niedziele koncze trening FBW , robie sobie ok tydzien przerwy od treningow i zabieram sie za splita
podzial jeszcze nie wiem jaki ale jakis fajny pewnie zrobie i niekoniecznie klasyczny bo lubie klate razem z barami robic. Wrzuce tu wam rozpiske jak cos
odzywki zakupione : białko . aminokwasy i kreatynka
ogien ku*wy!
Napisano 28 grudzień 2012 - 15:26
A aminokwasy for what ? Białko i kreatyna ?! Opór mieszanka
też ją preferuję i polecam ! Zajebiste efekty !
FBW ? Split ?
WTF man ?
Poczytałem ten temacik i aż sam odkopałem dziś swoją siłkę. Doprowadziłem ją do stanu użytkowania i dziś zaczynam ! Zobaczymy co mi zostało
Później rozpiszę jaki plan treningowy sobie założę, ale oczywiście najpierw sprawdzę na czym stoję
Napisano 28 grudzień 2012 - 15:39
FBW - full body workout - wszystkie partie miesniowe na jednym treningu
SPLIT - trening dzielony - na jednym treningu przewaznie 2 partie np. klata + tric
Aminokwasy rozgalezione BCAA - to mieszanka najwazniejszych aminokwasow ( bialeczko ) przydatne przedewszystkim przed i po treningu
bialko - dla uzupelnienia brakow w diecie bo nie mam kasy zeby codziennie jesc gore miesa jajek itd.
kreatynka - a jebne sobie cykla to urosne troche i sila pojdzie ladnie
mam nadzieje ze wszystko jasne
dawaj desiu dawaj im wiecej osob cwiczy tym lepiej ! Trzeba forme robic i sie nie opie*dalac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
Użytkownicy
Do góry