W tym roku jeszcze nie tknąłem niczego
Od niedzieli zaczynam, bo praktycznie od wczoraj dopiero nie czuję żadnego bólu jak ruszam ręką jeden mały błąd i dobre 2 tygodnie stracone, ehh... teraz nie warto było pospieszać, wolałem stracić 2 tyg. niż 2 m-ce.
Witamy na n00bs.pl - Sieć serwerów counter strike
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji naszego forum. Gdy już się zarejestrujesz i zalogujesz będziesz mógł tworzyć nowe tematy, pisać posty, otrzymywać reputację od innych użytkowników oraz będziesz mógł również korzystać z prywatnych wiadomości, aktualizacji statusu i wiele więcej. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się, klikając tu - a jeśli jesteś nowym użytkownikiem stwórz swoje własne konto!
kulturystyka - sport dla wszystkich :)
Rozpoczęty przez
dgs*
, 19 paź 2010 21:48
Napisano 11 styczeń 2013 - 01:55
@ desiu
wiem wiem po prostu nie dzwigam jakichs niesamowitych ciezarow dlatego napisalem "damskie" dla mnie to bedzie cos jak poleci 100 na klate albo z 20 powt. na drążku szerokim nachwytem a ostatnio np. machalem sobie takimi ( przykladowe 3 cwiczenia ) :
wysiskanie hantli np. skos+ 5x 32kg ( waga 1 hantla , ostatnia seria )
podciaganie na drązku nachwyt na szerokosc barkow 15 powt. ( 1sza seria )
wyscisk sztangi z przodu ( to na bary ) 5x 50kg ( jako ostatnia seria )
@ godzik
dawaj dawaj bo lato juz niedługo a wiadomo, że pisk małolatek jest bezcenny hehehe
Napisano 12 styczeń 2013 - 15:30
To może pochwalicie się swoimi osiągnieciami teraz, żeby np za jakiś miesiąć porównać co poszło w górę a co trzeba poprawić ?
To ja zacznę:
Klatkę poziomo kończę serią 5 powtórzeń 75kg
Biceps kończę serią 8 powtórzeń hantel 15kg
Triceps kończę serią 8 powtórzeń 22,5 sztanga
Barki robię tylko hantlami 10-15 zalezy jakie cwiczenie
Kaptury 30 kg serie - to ćwiczenie najbardziej lubię
Nogi przysiady 30kg
Plecy to różnie ale tu mam najmniejsze pole do popisu
Użytkownik lec edytował ten post 12 styczeń 2013 - 15:30
Napisano 13 styczeń 2013 - 11:43
@ desiu
Co do plecow to przeciez masz sztange i hantle widze obciazenia troche tez to mozesz wioslowanie robic, martwy ciag, wioslo hantlem i inne jakies podobne cwiczenia. A ciezarem jak juz wczesniej napisalem nie mam sie co chwalic ale jak cos pojdzie do przodu to napisze.
jestem po 1szym tygodniu nowym planem i smialo moge powiedziec ze jest git pozostaje cwiczyc wytrale, duzo jesc i spac
Napisano 13 styczeń 2013 - 20:04
Ja wracam do treningu po prawie 3 tygodniach i praktycznie tak jakbym zaczynał od zera
Nic wielkiego nie zrobiłem, a się prawie zajechałem i czuję każdy mięsień co tam było:
- wyciskania sztangi leżąc - 36kg
- wyciskanie sztangi z klatki - 20kg
- wyciskanie sztangi francuskie - 20kg
- uginanie przedramion ze sztangą - 20kg
- wiosłowanie sztangą - 20kg
- martwy ciąg - 30kg
- przysiady ze sztangą - 30kg
i to się nazywa, że nie ma się co chwalić doggy jednak plus taki, że może być tylko i będzie
Nadgorliwy byłem przed nowym rokiem i skończyło się jak się skończyło, więc teraz z rozwagą wszystko potraktuję jako, że nigdy z tym sportem styczności nie miałem.
Napisano 14 styczeń 2013 - 13:33
@ godzik
sluchaj pamietaj, ze jezeli walczysz to jestes zwyciezca! sila przychodzi z czasem takze trzeba robic swoje a beda efekty Moze rozpisz ten swoj trening bo znowu powymyslasz jakies glupoty a tak to moze cos Ci pomozemy
@ kitty
motywacji i wytrwałości!
Napisano 14 styczeń 2013 - 16:55
pomoc w sprawie diety :
http://www.kfd.pl/dieta-f9.html
pomoc w sprawie treningu :
http://www.kfd.pl/tr...ujacych-f8.html
przeczytaj sobie te podwieszone tematy i cos na pewno znajdziesz dla siebie. Na poczatek zabawy z silownia polecam trening ogólnorozwojowy (FBW)
http://www.kfd.pl/dieta-f9.html
pomoc w sprawie treningu :
http://www.kfd.pl/tr...ujacych-f8.html
przeczytaj sobie te podwieszone tematy i cos na pewno znajdziesz dla siebie. Na poczatek zabawy z silownia polecam trening ogólnorozwojowy (FBW)
Napisano 14 styczeń 2013 - 21:52
Wiesz, ja generalnie to co wypisałem wyżej będę robił 3 dni w tygodni jak ogólnorozwojowy, pewnie tak do końca lutego. Postaram się wtedy o drążek, czy coś jeszcze, żeby mieć więcej możliwości rozwoju
I to co wyżej to robię po 3-4 serie tak gdzieś 8-13 powtórzeń w każdej, myślę że wstępnie to wystarczy.
EDIT: pytanie techniczne mam w kwestii wyciskania sztangi z klatki: nie mam ławeczki skośnej, ale czy są przeciwwskazania do robienia tego bez podparcia pleców, czy lepiej na przykład oprzeć się o ścianę etc.??
Napisano 14 styczeń 2013 - 23:38
okej ale proponuje zmienic nieco kolejnosc cwiczen najlepiej wieksze partie robic jako pierwsze a potem mniejsze mozna np. tak
1. nogi
2. klatka*
3. plecy*
4. barki
5. tricho
6. bicho
* tu jak kolejnosc jaka chcesz ale widze ze na plecy masz martwy + wiosło to weselej sobie najpierw wyjebac cos na klatke a potem martwy i wioslo ewentualnie mozesz na jednym treningu robic samo wioslo a na drugim sam martwy.
zawsze mozesz wyciskanie sztangi z klatki robic na stojaco ale pamietaj o prostych plecach. Teoretycznie na stojaco zawsze mozna wiecej wycisnac bo mozesz sobie pomoc troche plecami i nogami jak juz nie dajesz rady. Jak nie chcesz na stojaco to krzeslo z lekko odchylonym oparciem jest ok mysle. O sciane opierac sie nie probowalem
Napisano 14 styczeń 2013 - 23:59
@kitty, odpuść sobie fitnesy sresy, mało co dają. Idź lepiej na boks, albo kickboxing. Ładnie się wyrzeźbisz, nabierzesz wytrzymałości i jeszcze nauczysz się czegoś, co może się przydać, gdy Twojego faceta nie będzie obok. Takie coś powiedziała mi sparingpartnerka i w sumie prawdę powiedziała
Panowie, nie mam czasu przeglądać wszystkich stron, bo ciśnie mnie pisanie mgra, na moment w oczy rzucił mi się streetworkout na którejś z poprzednich stron, czyli że wiecie ocb. Nie wolicie zająć się czymś zdrowym dla Waszego ciała i zainteresować się głębiej kalisteniką? Wyrzeźbić też się można ładnie (patrz choćby Frank Medrano
http://www.youtube.com/watch?v=Y9OhSmvQlvw
), a nie trzeba się truć żadną chemią. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tematem, zapraszam na www.kalistenikapolska.pl
Panowie, nie mam czasu przeglądać wszystkich stron, bo ciśnie mnie pisanie mgra, na moment w oczy rzucił mi się streetworkout na którejś z poprzednich stron, czyli że wiecie ocb. Nie wolicie zająć się czymś zdrowym dla Waszego ciała i zainteresować się głębiej kalisteniką? Wyrzeźbić też się można ładnie (patrz choćby Frank Medrano
http://www.youtube.com/watch?v=Y9OhSmvQlvw
), a nie trzeba się truć żadną chemią. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tematem, zapraszam na www.kalistenikapolska.pl
Użytkownik Boban edytował ten post 15 styczeń 2013 - 00:01
Napisano 15 styczeń 2013 - 16:22
kalistenika dobra sprawa. Zainteresowalem sie jakis czas temu tym sportem i mam za soba pare street workout'ów. Daja popalic Tak czy siak prawda jest taka, że Ci goscie z filmikow na jutube co sa tak konkretnie do*ebani tez chodza na silke albo wczesniej chodzili takze dobrze jest laczyc te 2 sporty ze soba bo oba daja fajne efekty i nie ma co porownywac co jest lepsze czy zdrowsze. Jednak dla kompletnie poczatkujacych mysle ze taki street workout moze byc na poczatku za ciezki. Ale jakie trucie chemia to ja nie wiem? wtf
@ cati
musisz być fajnie rozciągnięta
Napisano 16 styczeń 2013 - 12:42
@dgs
Z plecami to cchce sie bardziej nastawic na ten najszerszy grzbietu a za dziada nie mam go jak treenowac bo wiuoslowac kazdy moze a szerokosc sama sie nie zrobi . Masz jakies porady ? Drazek tez jest zbyt dobrym pomyslkem bo zwyczajnie mi futryny przeszkadzaja a nachwytem waskim to nbie rozwine tego tak jak powinno byc :/.
Good morning tez nie jest dla mnie bo kioedys mialem tam problemy male z plecami przez gre w pilke i nie chce sie skontuzjowac niepotrzebnie a w tym cwiczeniu technika to podstawa.
Sporo nowych osob dolaczylo do naszego grona hoho dobrze dobrze wieksza mobilizacja dio treningu
Życzę szybkich i dobrych wzrostow !
Napisano 16 styczeń 2013 - 13:52
mam ten sam problem z szerokoscia bo w domu futryny waskie i jest lipa. Rozwiazalem to w ten sposob ze robie sobie trening plecow ( taki jak w planie ) podciagam sie nachwytem waskim lub troche szerszym niz barki bo wtedy dobrze czuje plecy a kiedy ide na rower albo street workout to wtedy na jakims drążku bramce lub trzepaku wale 3-4 serie na maxa szerokim nachwytem. Niestety jezeli nie ma dostepu do silki to to jest chyba najlepsze co mozna zrobic.
Napisano 23 styczeń 2013 - 21:27
Heheh, kozak:
ale nie o tym chciałem.
Pytanie mam do ogarniających temat, dokładnie zaznaczony moment w tym filmiku (3:35)
http://www.youtube.com/watch?v=QZw35aKnIdg&feature=player_detailpage#t=215s
Widzę, że dodaje się bez zaznaczenia, nieważne...
W każdym razie chciałem spytać o te pompki (?) wykonywane na płocie. Na co oddziałują najbardziej? Barki? I ogólnie jakie mięśnie przy tym pracują?
ale nie o tym chciałem.
Pytanie mam do ogarniających temat, dokładnie zaznaczony moment w tym filmiku (3:35)
http://www.youtube.com/watch?v=QZw35aKnIdg&feature=player_detailpage#t=215s
Widzę, że dodaje się bez zaznaczenia, nieważne...
W każdym razie chciałem spytać o te pompki (?) wykonywane na płocie. Na co oddziałują najbardziej? Barki? I ogólnie jakie mięśnie przy tym pracują?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych